NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Centrul de transfuzii a primit aviz favorabil, dar proiectul are șanse mici să fie implementat

Centrul de Transfuzii la Pașcani, proiectul inițiat de consilierul PMP, Sorin Olariu, a primit aviz favorabil din partea consilierilor din comisia Juridică și cea Economică.

 

Chiar dacă au dat aviz favorabil, consilierii sunt sceptici în privința finalizării proiectului. Unii dintre ei cred că asupra utilității lui ar trebui să se pronunțe specialiștii, făcând trimitere la poziția managerului Costică Pânzaru, de la Spitalul Municipal de Urgență. Acesta a declarat, în mai multe rânduri, că nu este necesar un asemenea centru la Pașcani.

  

Asta deși, rudele a multor pacienți care suportă intervenții medicale, sunt trimise să doneze sânge la Iași. Proiectul a primit aviz favorabil, însă demersurile ar urma să fie continuate de reprezentanții Primăriei și cei ai Spitalului Municipal.

Cum tocmai aceștia nu consideră util înființarea lui, este greu de crezut că va fi pus în aplicare.

Conform proiectului inițiat de Sorin Olariu, municipalitatea ar urma să amenajeze și doteze un centru fix de recoltare a sângelui. Acesta ar trebui să funcționeze în interiorul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, iar de la bugetul local se va contribui cu suma de 500.000 de lei. În cazul în care cheltuielile vor depăși această sumă, alesul local consideră că ea poate fi completată prin donații și sponzorizări.

 

 

Advertisements

Related posts

Apa izvorăște pe o stradă din Boșteni și nimeni nu face nimic! Lucrurile se mișcă după intervenția jurnaliștilor

Irina Gherasim

Primarul Dumitru Pantazi recunoaște din nou că ApaVital funcționează ilegal în Pașcani! (DOC)

Răzvan Grecu

Lămuriri suplimentare cu privire la activitatea de închiriere a sălii de sport de la CSM Pașcani

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site