RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Centralele termice: principala nevoie a unităților de învățământ din Pașcani pentru începerea unui nou an școlar

Directorii școlilor din Pașcani spun în cor că principalele nevoi ale unităților de învățământ sunt centralele termice. De când RAGCL a intrat în faliment,  reprezentanții școlilor se zbat să obțină aprobări și să termine proiectele pentru a reuși să monteze centrale termice, ca actul educațional să se desfășoare în condiții normale, în sezonul rece.

 

  

Astfel, la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” proiectul trebuie reaprobat în ședința Consiliului Local de luna aceasta, pentru că primul nu s-a încadrat în termenii impuși. După aprobarea proiectului, unitatea de învățământ poate să înceapă procedurile pentru montarea centralei.

Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” din Pașcani se află deja în faza de proiectare, iar astăzi, 20 august, reprezentanții firmei care se va ocupa de montarea centralei termice vor merge la școală pentru a discuta detaliile legate de proiect.

La Liceul Teoretic „Miron Costin” s-a semnat deja contractul cu firma care se va ocupa de lucrări, iar data estimată pentru finalizarea acestora este 15 octombrie 2019.

La Liceul Economic Tehnologic „Nicolae Iorga” a fost încheiat contractul cu o firmă, iar în următoarea perioadă vor începe lucrările pentru montarea centralei termice.

Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” Pașcani a deschis o a treia licitație pentru achiziția centralei termice. Reprezentanții unității de învățământ susțin că analiza caietului de sarcini este dificilă deoarece în companii există un deficit de personal specializat pentru că mulți angajați se află în concediu. „Suntem în procedură de licitație pentru achiziția centralei termice, din 24 iulie 2019, imediat cum am primit caietul de sarcini pentru această licitație. Până acum s-au interesat de realizarea acestui obiectiv de investiții două companii. Însă pentru a depune oferta este nevoie de o analiză a caietului de sarcini publicat pe SICAP. Acest lucru este dificil de realizat în această perioadă pentru că în companii există un deficit de personal specializat, datorat concediilor de odihnă. Avem promisiuni că în cursul acestei săptămâni vom primi ofertă pentru achiziția centralei la Colegiul Unirea”, ne-a declarat Daniela Orășanu, director la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”.

În afara problemei care ține de instalarea centralelor termice pentru ca instituțiile să beneficieze de căldură la iarnă, directorii unităților de învățământ susțin că școlile sunt pregătite pentru a-și primi înapoi elevii.

Related posts

Craiova: Părinții care nu își trimit copiii la școală riscă amenzi usturătoare sau muncă în folosul comunității. Poliția locală va putea aplica aceste sancțiuni

Redacția

Şofer lovit la cap după un accident la trecerea de pietoni din faţa şcolii I. Cantacuzino

Marius Parteni

Bacalaureat 2021. Pregătirea psihologică pentru examen – ghid al Ministerului Educației: Ce faci până la examen, în ziua examenului, după prima probă și între zilele de test

Redacția
Încarcă...