RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Magazin

Cele mai cunoscute bălți de pescuit din apropiere de Pașcani

În apropiere de Pașcani sunt multe locuri de pescuit, deoarece râul Siretcare traversează acest oraș și alte localități (ex. Lespezi, Probota, Berești, Fântânele) are foarte mulți afluenți de dreapta și de stânga. În bazinul hidrografic Siret se află trei lacuri naturale, din care două au cca 20 ha și sunt cu apă dulce, iar al treilea este de cca 5 ha și are apă sărată. Aceste lacuri sunt declarate monumente ale naturii, deci apa lor nu este folosită de oameni, iar pescuitul este interzis.

În râurile și bălțile din apropierea orașului Pașcani se pescuiește babușcă, crap oglindă, crap românesc, crap sălbatic, caras, biban, biban soare, roșioară, lin, somn, știucă, șalău. Pentru cei care vor să încerce să pescuiască în vacanță, există posibilitatea de a face asta pe râul Siret. În cadrul splendid al acestui râu, oamenii pot petrece zile plăcute la plajă, practicând în același timp și acest sport fascinant – pescuitul de agrement.

Având în vedere varietatea de specii de pești, este clar că pescuitul va oferi mari emoții și satisfacție pescarilor care vor avea șansa de a prinde și exemplare mai mari. Râul Siret este bogat în pește, deci șanse de a prinde ceva, chiar și de către un pescar începător, sunt destul de mari. Uneori capturile sunt surprinzătoare, ceea ce amplifică bucuria pescarilor. Crapul de dimensiuni modeste, de 1-3 kg, poate fi prins în Siret, chiar și de pescarii fără experiență în pescuit. Condiția este să se folosească o nadă sau o momeală bună, care să fie adecvată pentru crap.

Activitatea de pescuit pe Siret este interesantă și distractivă, chiar și pe afluenții acestui râu. Pescarii au nevoie de echipament minim și desigur de scule de pescuit, undițe și lansete de dimensiuni adecvate. Foarte important este să găsească cele mai bune locuri de pescuit, de-a lungul râului și să folosească momeală de calitate. Oamenii vin pe malul Siretului și pentru relaxare, pentru a sta în weekend în aer curat, la soare. 

  

Alte aspecte despre pescuitul pe Siret

În anul 2020, este permis pescuitul pe Siret, în perioada de pescut. Aici se poate pescui mai ales vara și toamna, deoarece în sezonul cald se prind toate speciile de pești existente în râu. Pescuitul pe Siret este un mod de divertisment și de petrecere a timpului liber, dar și o modalitate de a învăța arta pescuitului. Copiii vin pe malul Siretului cu familia pentru a învăța această activitate în vacanță. Pescarii amatori folosesc ca nadă mămăligă amestecată cu pâine și porumb, iar ca momeală principală aleg râma roșie de gunoi.

Prin urmare, acest potențial interesant invită pescarii amatori sau experimentați, copii și adulți, să împărtășească cu familia sau cu prietenii, aventuri de neuitat, de-a lungul râului Siret.

Balta de pescuit din localitatea Bursuc-Deal

Acest loc de pescuit se află la 18 km de Pașcani și nu este nimic de genul de a asta și de a privi în continuu o plută înclinând liniștită în sus și în jos, pe micile ondulări de pe apă și așteptarea care pare a spune că un pește este interesat sau nu de momeala din cârlig. Balta de pescuit din Bursuc-Deal are pește, mai ales crap, caras și somn. Cele mai bune momeli pentru astfel de specii de pești sunt: boabele de porumb, viermușii, peletele, boilies-urile, râmele și mămăliga.

Zona este amenajată cu pontoane, parcare și este perfectă pentru pescuitul plantat. Este necesar permis de pescuit, iar taxa de pescuit pentru o persoană este de 100 lei/12 ore și de 50 lei/6 ore.

Mulți ani, pescarii nu s-au putut bucura de avantajele oferite de senzori sau avertizoare, dar în momentul în care au descoperit aceste echipamente au înțeles cât de importante sunt pentru rezultatul sesiunii de pescuit. Așadar, pentru a avea mai mult succes la pescuit, în partidele pe apele curgătoare, cunoscătorii folosesc senzori și avertizori pescuit la crap, cum sun cei de aici: https://www.totalfishing.ro/pescuit-la-crap/avertizori-pescuit-la-crap.html.

Pescuitul devine mai interesant având astfel de echipamente și în plus există multe beneficii practice prin utilizarea unor senzori și avertizori în timpul pescuitului la crap. De exemplu, datorită lor, pescuitul poate deveni mult mai eficient pe timp de noapte. Atunci când utilizează asemenea dispozitive, pescarii nu mai au nevoie să urmărească tijele în mod constant, ei se pot relaxa și în același timp, se pot bucura de peisaj.

Related posts

Cu Mocăniţa, prin munţii Bucovinei

Redacția

Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște. 10 rețete simple pe bază de ouă fierte

Redacția

Horoscop săptămâna 22-28 martie 2024. Ce zodii își schimbă destinul la început de primăvară. Surpriză mare pentru trei nativi

Redacția
Încarcă...