RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cel puţin nouă muncitori au murit şi alţi 23 au fost răniţi într-un atac asupra unei mine de aur din nordul Peru

Cel puţin nouă muncitori au murit şi alţi 23 au fost răniţi într-un atac asupra unei mine de aur din nordul Peru, care a dus la arestarea a şapte atacatori, a anunţat sâmbătă seara Ministerul de Interne, potrivit AFP preluată de News.ro.

„Un grup de delincvenţi înarmaţi a pătruns în instalaţiile companiei miniere Poderosa, în provincia Pataz, şi s-a confruntat violent cu serviciile de securitate ale companiei”, au precizat autorităţile.

Printre morţi se numără şapte gardieni care au încercat să respingă asaltul şi doi muncitori din mină, ucişi când atacatorii au aruncat explozibili în galeria minei, a precizat poliţia.

În timpul atacului, care a durat aproximativ zece ore, atacatorii au luat ostatici patru muncitori, pe care i-au eliberat ulterior în timp ce fugeau.

  

Poliţia a reuşit să aresteze şapte atacatori, dar un număr necunoscut de persoane au reuşit să fugă înainte ca autorităţile să recapete controlul asupra situaţiei.

Prefectul regiunii La Libertad, unde se află provincia Pataz

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Volkswagen ID.7 Tourer: autonomie maximă de 685 km

Redacția

Digi24: VIDEO. O tabără cu amintiri cumplite, care l-au bântuit o viață. Victimă: “Dacă i-aș fi spus tatălui meu, nu m-ar fi crezut”

Redacția

VIDEO Una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din Constanța se redeschide publicului după 20 de ani/ Vila Prințului Suțu găzduiește o expoziție de artă modernă

Redacția
Încarcă...