NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cel mai periculos oraş din lume: locuitorii ies din casă doar alături de gărzi de corp, iar un drum la restaurant îi poate costa viaţa

Ultima ediţie a topului care prezintă cele mai periculoase oraşe din lume clasează pe primul loc un oraş din America Latină.

  

Studiul a fost realizat de o organizaţie din Mexic, Consiliul Cetăţenilor, şi cuprinde o analiză amplă asupra actelor de violenţă şi crimelor comise în marile oraşe, care au peste 300.000 de locuitori. Studiul a fost publicat în luna ianuarie, iar pe primul loc la nivel mondial este Caracas, capitala Venezuelei, scrie Business Insider. Oraşul s-a aflat pe locul al doilea în top în anii 2013 şi 2014, cu peste 100 de omoruri la 100.000 de locuitori.

În anul 2015, rata de crime a fost de 119,87 la 100.000 de locuitori. Înmulţirea actelor de violenţă este strâns legată de problemele economice, sociale şi de instabilitatea politică. Alejandro Velasco, profesor la Universitatea din New York, spune că infractorii nu respectă legile din cauza unui sistem juridic incorect, cu pedepse care sunt aplicate selectiv. De asemenea, un rol important îl au traficul de droguri şi instabilitatea provocată de conflictul civil din ţara vecină, Columbia.

Citiți articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pierdut certificat constatator a I.I. Pintilie Adriana

Redacția

Normalitate norvegiană. Una dintr-o sută de maşini este electrică.

Redacția

Poate creierul să funcţioneze separat de restul organismului?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site