NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cojile de pe pielea capului şi mătreaţa – reţete naturiste care ne ajută să scăpăm de aceste probleme

Cele mai căutate şampoane şi cele mai vândute, de altfel, sunt cele care combat mătreaţa. Însă, de cele mai multe ori, acestea sunt scumpe şi, uneori, se dovedesc a fi ineficiente. Există, totuşi, şi remedii naturiste care ne pot scăpa de problema inestetică a părului, cu un cost minim.

Mătreaţa, cojile albe şi uscate pe piele, nu reprezintă niciun fel de pericol pentru sănătate, însă poate reprezenta o sursă de stânjeneală, iar mancărimile care o însoţesc sunt foarte deranjante. Multe persoane presupun, în mod incorect, că această problemă rezultă dintr-o igiena precară sau din cauza spălărilor dese pe cap. „În spatele apariţiei mătreţii se află, de fapt, un proces natural, care se petrece în fiecare zi şi anume regenerarea pielii capului.

Este drept că la unii acest proces este mai agresiv, la alţii nu foarte vizibil. Nu este o boală iar procesul de regenerare a pielii capului poate fi ţinut sub control. Sub nici o formă mătreaţa nu apare dacă ne spălăm pe cap foarte des.

Mătreaţa se poate trata acasă cu produse adecvate. Atunci când manifestarile devin severe, când leziunile sunt extinse, ne adresăm medicului. Diagnosticul se pune prin simpla examinare”, explică medicul dermatolog Mihaela Sandu. Remedii naturale Dacă aţi cumpărat un şampon scump şi l-aţi aplicat corect şi observaţi că nu are efect, puteţi încerca şi remediile naturiste. Sunt mai ieftine şi la îndemâna oricui.

Citiți articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

PIERDUT CERTIFICAT CONSTATATOR

Ema Roman

Cum sa ne desprindem gandul de la responsabilitatile de munca dupa incheierea programului?

Redacția

Supercamionul lui Ceauşescu. ”Când îl vedeau, oamenii îşi făceau cruce”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site