NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din Iaşi este de 36.500 lei

Ea va fi primită de un notar u pe locul doi se situează o mămică cu 18.000 de lei, ce a activat în domeniul justiţiei. Indemnizaţia medie este de 1.427 lei, iar cea minimă de 1.063 lei.

 

Cea mai mare indemnizaţie pentru creştere copil la nivelul judeţului Iaşi va fi primită de luna viitoare de un notar ieşean, dosarul depus de acesta fiind momentan în lucru. Acesta va primi o indemnizaţie lunară de 36.500 lei în baza veniturilor obţinute din activitatea independentă de notar. În prezent, cea mai mare indemnizaţie plătită de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi are o valoare de 18.000 lei şi este primită de o „mămică” ce a activat în domeniul justiţiei. Indemnizaţia acesteia a fost calculată în baza salariilor obţinute din domeniul justiţiei.

  

Tot în baza salariilor a fost calculată şi cea de-a doua indemnizaţie pentru creştere copil, care are un cuantum de 15.200 lei, şi este primită de o beneficiară care este angajată a unei mari companii din Iaşi. În total, AJPIS Iaşi plăteşte indemnizaţii pentru creşterea copilului pentru 5.563 de beneficiari, din care 585 de bărbaţi, indemnizaţia medie la nivel de judeţ fiind de 1.427 lei, în timp ce indemnizaţia minimă plătită este de 1.063 lei. De asemenea, în judeţ sunt în prezent 75 de părinţi de gemeni care, pe lângă indemnizaţia calculată în baza veniturilor, primesc suplimentul pentru gemeni de 85% din salariul minim.

Cea mai mare indemnizaţia din ţară va fi verificată

La nivel naţional, cea mai mare indemnizaţie plătită pentru creşterea copilului este de 35.000 euro şi este obţinută de un om de afaceri din Sibiu. Pentru că suma este foarte mare, ANAF a fost sesizată să verifice veniturile persoanei în cauză. Directorul AJPIS Iaşi, Costel Grojdea, susţine că la nivelul judeţului nu a fost cazul ca Agenţia Naţională de Administrare Fiscală să intervină pentru verificarea veniturilor, deoarece acestea se justificau.

„Verificarea veniturilor poate fi cerută de către Ministerul Muncii, în urma analizării dosarului primit de noi de la beneficiar. Se recurge la această procedură doar dacă sunt suspiciuni că au fost modificate salariile cu scopul de a primi o indemnizaţie mărită, iar prin analiza veniturilor se poate constata acest lucru. Nu poţi avea un salariu minim pe economie luni sau ani la rând şi, după ce afli de modificarea legislaţiei, să îţi măreşti veniturile de câteva zeci de ori. Din fericire, la Iaşi nu au fost semnalate astfel de cazuri”, a precizat Costel Grojdea (Foto), directorul AJPIS Iaşi. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Hipermarketurile, obligate să vândă 51% produse locale şi regionale

Redacția

Loteria fiscală: Care sunt bonurile câştigătoare la extragerea de duminică

Redacția

Inedit! Un ieșean își vinde mașina sport cu 30 de lei! Nu este vorba despre o farsă!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site