NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Ce spunea consilierul primarului Dumitru Pantazi despre acesta în 2008: „Dumitru Pantazi, candidat la funcţia de primar, este principalul beneficiar al acestui haos, el deţinând mii de hectare de teren, multe pe nedrept, de la foştii proprietari”

Noul consilier personal al primarului Dumitru Pantazi are memorie scurtă sau este un ipocrit. Dionisie Afloroaei a demonstrat încă odată pășcănenilor că politicienii au un discurs electoral plin de demogogie pe care sunt dispuși să-l uite imediat ce se ivește un beneficiu material.

 

În anul 2008 Dionisie Afloroaiei îl caracteriza pe actualul său șef, Dumitru Pantazi, ca fiind un mafiot care a folosit banii și pământurile Pașcaniului în interes propriu. Tânărul avocat le plângea de milă pășcănenilor că Rățoi și Pantazi și-au bătut joc de ei ca de niște sclavi: „Și-au bătut joc de voi ca de un sclav. Ei au fost stăpânii”.

Acum în 2014 când afacerile în avocatură merg probabil prost, iar banii sunt greu de făcut , Afloroaiei nu mai are nimic împotrivă să fie "sclavul" primarului Dumitru Pantazi. Ce a intervenit pentru a schimba optica fostului candidat independent la Primăria municipiului Pașcani, nu am reușit să aflăm deoarece acesta nu a dorit să comenteze subiectul: „Nu mă mai sunați. Am o rugăminte, nu mă mai sunați”, a răspuns acesta când reporterii noștri au încercat să afle de ce a mințit pășcănenii în campania electorală și dacă primarul Dumitru Pantazi mai face parte dintr-un sistem mafiot mafiot sau nu.

Pe Afloroaiei nu-l mai interesează că tinerii pășcăneni ar trebui să acceadă în funcțiile publice, care să fie ocupate prin concursuri: „Locurile de muncă din Primărie şi serviciile publice au fost ocupate prin concursuri dubioase, pentru a fi angajate rudele şi clientela politică. Tinerii bine pregătiţi profesional n-au avut nici o şansă de a accede la funcţiile publice”. Menționăm că Dionisie a fost angajat de primar printr-o dispoziție emisă de către acesta și nu printr-un concurs așa cum milita în 2008.

Mai jos vă redăm principalele acuze aduse lui Dumitru Pantazi de către actualul consilier personal al acestuia, Dionisie Afloroaiei.

„Timp de 18 ani de zile, primarul Neculai Răţoi şi viceprimarul Dumitru Pantazi s-au folosit de Primăria Paşcani ca de propria lor afacere: totul pentru bunăstarea lor şi a clientelei politice, aproape nimic pentru contribuabili!”

„Deşi au alocat sute de milioane anual (în 2007 peste 1 miliard), sistemul mafiot Răţoi – Pantazi şi-a bătut joc, în perioada sărbătorilor de iarnă, de Orăşelul Copiilor. Ani de zile s-au cheltuit bani pentru table pictate, pe bani grei, de către unul dintre clienţii de partid. În ultimul an, Orăşelul Copiilor a fost practic desfiinţat,banii fiind furaţi sub pretextul achiziţionării de becuri, creioane de tensiune sau bandă izolatoare.”

„Au investit sute de miliarde lei vechi pentru amenajarea unuia dintre cele mai mari şi luxoase sedii de primării din ţară. Afară din Palat! Nu avem nevoie de lux pentru funcţionarii publici. Să reducem cheltuielile administrative! în primul an de mandat voi muta birourile Primăriei într-un alt sediu, mult mai modest şi care să consume resurse minime pentru funcţionarea eficientă a administraţiei locale.” Acum Dionisie Afloroaiei lucrează bine mersi în luxuoasa Primărie având unul dintre cele mai mari birouri.

 „Şefii Primăriei au folosit forţa de muncă plătită din bani publici în interese personale, în timp ce Paşcaniul arată ca o groapă de gunoi.”

„După 18 ani de administraţie Răţoi – Pantazi, Paşcaniul este un municipiu murdar şi degradat.”

„Pentru că mii de hectare de pământ au fost vândute, date altor persoane care nu aveau dreptul sau pur şi simplu făcute dispărute în acte, sute de familii nu au nici acum rezolvată situaţia funciară, nu au nici acum titluri de proprietate.

Dumitru Pantazi, candidat la funcţia de primar, este principalul beneficiar al acestui haos, el deţinând mii de hectare de teren, multe pe nedrept, de la foştii proprietari.

Tot el a devenit, în timpul cât a condus Primăria ca viceprimar,cel mai mare moşier din Paşcani, proprietar atât de terenuri agricole cât şi de terenuri de construcţii, precum şi spaţii comerciale, ceea ce a produs mari dezechilibre în economia locală.”

„Administraţia Răţoi − Pantazi a tratat învăţământul păşcănean ca pe o cenuşăreasă. Nu au fost interesaţi să determine dezvoltarea actului educaţional, ci de investirea a zeci de miliarde de lei în betoane şi termopane, decontate tot clientelei politice.”

„Paşcaniul este un oraş sărăcit în urma proastei administrări din ultimii 18 ani. Sunt persoane care au nevoie de asistenţă socială reală, însă tocmai acestea nu au parte de protecţie.”

„Administraţia Răţoi − Pantazi a folosit în mod discreţionar fondurile destinate categoriilor defavorizate şi nu în urma rezultatelor unor anchete sociale serioase. Banii au fost folosiţi pentru satisfacerea”

„Cine stăpâneşte informaţia deţine şi puterea. Cuplul Răţoi − Pantazi a înţeles acest avantaj şi l-a folosit doar pentru a-şi proteja propriile interese şi cele ale clientelei politice. De exemplu doar o parte dintre anunţurile de angajare au fost publicate pe site-ul Primăriei. Anunţurile de licitaţii şi achiziţii din banii publici cu greu pot fi accesate de majoritatea păşcănenilor, întrucât sunt promovate în publicaţii la care aceştia nu au acces uşor (Monitorul Oficial, partea a III-a, unele ziare judeţene etc.).”

„Eu Dionisie Afloroaiei nu te mint, nu folosesc banii publici pentru a-mi face campanie electorală. Voi veni la tine să-ți cer votul uitându-mă în ochii tăi, să stau de vorbă cu tine, să-ți spun  ceea ce vreau să fac pentru familia și copiii tăi. Așa șă mă ajute Dumnezeu! ”

Vezi aici acuzele făcute de Dionisie Afloroaiei Primarului Dumitru Pantazi in 2008

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Marius Pintilie:„ Astăzi am fost la vot pentru o Europă unită!”

Răzvan Grecu

Primarii PNL din județul Iaşi vor depune plângere la DNA împotriva lui Dragnea, pentru abuz în serviciu

Redacția

Comunicat de presă senator PSD Vasile Toma, după reuniunea de la Varșovia a Comisiei Generale pentru probleme economice

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site