NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce înseamnă ”în apropierea locuinței”, potrivit ordonanței militare. La ce distanță de casă te poți deplasa

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că a simplificat Declarația pe Propria Răspundere. Datele pe care trebuie să le furnizezi căgre orice organ al Poliției sunt mai puține. Poliția îi sfătuiește pe oameni să nu completeze declarația pe diverse site-uri, pentru a nu-și pune în pericol datele personale.

Ce înseamnă „în apropierea locuinței”

De această dată, persoana care vrea să iasă din casă, trebuie să știe ce înseamnă sintagma „în apropierea locuinței„. Poliția spune că „în apropierea locuinței” înseamnă până acolo unde ajungi, față de adresa ta din Cartea de Identitate, dacă mergi cinci minute. Nu se precizează dacă mergi cinci minute pe jos sau mergi cinci minute cu mașina, așa că fiecare are libertatea de a fenta semantic această sintagmă.

Documentul poate fi printat și completat de mână ulterior. Pentru cine nu are imprimantă, e suficient să completeze de mână la toate rubricile așa cum sunt trecute în document.

„Reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, mai arată GCS.

  

BZI

Advertisements

Related posts

Prima dimineață în carantină totală. Măsurile excepționale au transformat Capitala într-un oraș aproape pustiu

Redacția

Câţi români au intrat în ţară prin vama Borş, în ultimele 24 de ore. Persoanele care se întorc de Paşte vor sta în carantină

Redacția

Vești bune pentru români

Redacția
Încarcă...