NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt divers

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, infectat cu coronavirus. Care este starea sa de sănătate

Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a anunțat vineri guvernul, citat de The Guardian. Chiar șeful guvernului a confirmat informația pe Twitter.

Downing Street a anunțat, vineri, că premierul Boris Johnson este infectat cu noul coronavirus și că lucrează de acasă, sub supravegherea medicului.

Într-un clip video postat pe Twitter, chiar Johnson a confirmat, precizând că a dezvoltat simptome ușoare în ultimele 24 de ore și că rezultatul testului făcut la recomandarea medicului a fost pozitiv.

”În ultimele 24 de ore am dezvoltat simptome ușoare și am fost testat pozitiv pentru coronavirus. Sunt acum în auto-izolare, dar voi continua să conduc răspunsul guvernului prin video-conferință, în lupta împotriva coronavirusului. Împreună vom învinge”, a spus Johnson.

  

Premierul are în prezent temperatură și o tuse persistentă.

Premierul Boris Johnson a luat inițial în calcul o abordare cu reguli mai relaxate în criza coronavirusului.

A fost forțat însă să abandoneze această strategie după ce proiecțiile experților i-au arătat că sute de mii de britanici ar putea muri în lipsa unor măsuri de izolare socială stricte care să încetinească răspândirea virusului.

Cel puțin 578 de persoane au murit în Marea Britanie și peste 11.500 au fost infectate cu noul coronavirus, iar cifrele continuă să crească.

Spitalele publice din Londra se confruntă deja cu „un tsunami continuu” de bolnavi aflaţi în stare gravă din cauza noului coronavirus, fiind nevoite să facă faţă în acelaşi timp unui procent „fără precedent” de îmbolnăviri în rândul personalului medical, a declarat joi, la un post local, Chris Hopson, oficialitate din sistemul public de sănătate din Marea Britanie, citat de AFP.

LIBERTATEA


Advertisements

Related posts

BNR a anunțat că au fost făcute monede cu chipul Papei Francisc

Redacția

Cum se instalează corect cârligele de remorcare?

Răzvan Grecu

Alertă radioactivă în Ucraina: a crescut de 16 ori nivelul normal

Redacția
Încarcă...