RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Parlamentul peruan a validat noul guvern marxist-leninist al președintelui Pedro Castillo

Parlamentul din Peru a votat cabinetul marxist-leninist propus de noul președinte Pedro Castillo, dând undă verde unei administrații care își propune reforme de stânga majore, relatează Reuters.

„Mulțumesc (Congresului) că ne-a acordat votul său de încredere”, a scris Castillo pe Twitter imediat după vot”.

„Construirea de consensuri ne va permite să guvernăm împreună pentru oameni și pentru dezvoltarea unor politici publice cu un chip uman”, a mai notat acesta.

În total 73 de legiuitori au votat pentru cabinet și 50 împotrivă.

  

Rezultatul votului reprezintă o surpriză întrucât parlamentul de la Lima este controlat de partide de centru și centru-dreapta iar formațiunea marxist-leninistă Peru Liber a lui Castillo deține mai puțin de o treime din mandate.

Noul premierul Guido Bellido este un parlamentar al partidului Peru Liber cu care Castillo a câștigat președinția anul acesta în urma unei curse extrem de strânse.

Nominalizarea lui Bellido a fost una controversată mai ales după ce acesta a apărat într-un interviu recent membrii Căii Luminate, un grup rebel maoist care a ucis zeci de mii de peruani în anii 1980 și 1990.

Bursa și moneda peruană s-au prăbușit după confirmarea lui Castillo drept câștigător al alegerilor prezidențiale.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Impozitarea progresivă în viziunea lui Ciolacu: Dacă statul vă duce impozitul de la 10% la 15%, dumneavoastră decideți dacă cei 5% mi-i dați mie, statului, sau îi cheltuiți pentru o nouă locuință, pentru copii

Redacția

Numărul migranţilor cărora li s-a ordonat să plece din UE a crescut cu 23% în 2022

Redacția

Ministrul Educației: Nu cred că geometria vectorială e pentru toți copiii / Eu am reușit să fac ceva în viață și fără ea

Redacția
Încarcă...