NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cazul ursului care a atacat vineri o stână și a ucis un om. Tánczos Barna: A fost elaborată documentația necesară emiterii acordului de extragere a animalului

Jandarmeria, Garda de Mediu și Agenția de Mediu Harghita au elaborat documentația necesară emiterii acordului de extragere a ursului care a cauzat decesul unui tânăr de 26 de ani , după ce animalul a atacat o stână aflată la granița județelor Suceava și Harghita.

  • “Noi victime ale urșilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a județelor Suceava și Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai așteptăm ca autoritățile abilitate să finalizeze investigațiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România”, arată un mesaj pe Facebook al ministrului Mediului Tánczos Barna.

Ministerul Mediului spune că va continua să facă toți pașii necesari pentru a soluționa problema urșilor în România.

  • ”Am pregătit cadrul legal pentru intervenția imediată în intravilanul localităților și vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranța cetățenilor cât și protejarea speciei.
  • Transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate și cred, în continuare, că nimic nu poate fi mai presus de viețile oamenilor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Când trecem la ora de iarnă

Redacția

Alertă ANM: Se vor semnala furtuni puternice

Redacția

CM Lupte (juniori): Roxana Capezan a câștigat medalia de bronz la categoria 65 kg

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site