RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Catedrala ”Pogorârea Sfântului Duh” va fi deschisă permanent, cu slujbă zilnică, începând cu Denia de duminică seara

Anul acesta, porțile lăcașurilor de cult vor fi deschise enoriașilor, cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare, distanțarea fizică și purtarea măștii de protecție, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Dacă în 2020 au stat acasă, anul acesta vor primi Lumina Sfântă. Procesiunea de Florii nu va avea loc, nici în acest an, din cauza pandemiei.

La Pașcani, protopopul Pavel Postolachi a dat vești bune pentru enoriași! El a menționat că începând cu Denia de duminică seara, Catedrala ”Pogorârea Sfântului Duh” va fi deschisă permanent, cu slujbă zilnică.

”Duminică, de Florii,  voi oficia ultima mea Liturghie, la Biserica ”Înălțarea Domnului”. Începând cu Denia de duminică seara, voi sluji la Catedrala ”Pogorârea Sfântului Duh”. În acest lăcaș de cult se vor oficia slujbe zilnic, la demisol”, ne-a declarat Pavel Postolachi, protopopul Protoieriei Pașcani.

Credincioșii sunt invitați la Denii, Liturghia Învierii, dar și la slujbele care vor fi oficiate zilnic, doar de preotul Pavel Postolachi. Acesta ne-a mai menționat că postul său la Biserica ”Înălțarea Domnului”, va rămâne liber, și va fi scos la concurs, după transferul său oficial.

  

Construcția Catedralei ”Pogorârea Sfântului Duh”  a început în anul 2000. De-a lungul anilor s-au primit finanțări de la Guvern, autorități locale și județene, dar și de la enoriași. Clădirea are o suprafață de aproximativ 600 mp și o înălțime de aproape 40 de metri.  

Related posts

Mii de bulbi de flori pentru înfrumusețarea spațiilor verzi din Pașcani

Redacția

Taina Sfântului Maslu la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Pașcani

Redacția

Sute de enoriași au participat la Slujba Bobotezei oficiată în Bisericile din Protopopiatul Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...