RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Casa Albă confirmă consultările pe tema repoziționării armelor nucleare, dar respinge acuzațiile RUSIEI /„NATO este alianță defensivă”

Administrația Joe Biden a confirmat, luni seară, consultările cu aliații pentru repoziționarea armelor nucleare, dar a respins acuzațiile Rusiei, argumentând că este necesară reconfigurarea forțelor strategice pentru asigurarea apărării colective în cadrul NATO.

”Aliații din cadrul NATO discută. Noi am discutat permanent cu aliații din cadrul NATO despre disponibilitatea forțelor (nucleare – n.red.), despre pozițiile forțelor și despre modul în care ar trebui poziționate pentru a îndeplini funcțiile Articolului 5”, privind apărarea colectivă, a declarat luni seară, într-o conferință de presă, John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Națională de la Casa Albă.

”Președintele SUA va reitera angajamentele cu ocazia întrevederii pe care o va avea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Nu discutăm despre poziționarea armelor nucleare prin oferirea unor date specifice. Vă spun doar că avem o poziție confortabilă prin actuala configurație a forțelor strategice, nu doar pe continentul european, ci în întreaga lume”, a precizat John Kirby.

Întrebat de un jurnalist dacă acțiunile NATO nu pot fi percepute ca fiind provocări sau tentative de escaladare a tensiunilor, John Kirby a argumentat că discuțiile sunt necesare pentru asigurarea apărării.

  

”Cine percepe aceste acțiuni ca fiind o escaladare sau provocare?

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Președintele Parlamentului European, spitalizat din cauza unei pneumonii

Redacția

O familie de români a ocupat ABUZIV casa unei bătrâne din Spania, plecată la copii în Canada. „Am crezut că proprietara a abandonat-o“

Redacția

EXCLUSIV | Ce nu a spus Putin de Ziua Victoriei și de ce a ocolit două cuvinte în discursul său. Analist: „Ar fi părut ca o primă mare înfrângere”

Redacția
Încarcă...