NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

„Cartofii fierbinți“ ai Coaliției din noua sesiune parlamentară

Puterea va avea o toamnă de foc în Parlament, fiind în plan trecerea a cel puțin trei pachete de legi, cu condiția să fie înaintate de Guvern. Mai mult, Legislativul are și numeroase restanțe, tot priorități ale Coaliției.

Kelemen Hunor Marcel Ciolacu Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderii Coaliției trebuie să asigure trecerea pachetelor de legi FOTO Inquam Photos

Sesiunea parlamentară din această toamnă are un program mult mai încărcat față de precedentele, atât din cauza unor restanțe legislative, cât și a unor pachete de legi care vin pe filieră guvernamentală și pe care aleșii au cuvântul decisiv.

  

Cu toate că în spațiul public PSD și PNL au numeroase dispute, la nivel parlamentar sunt nevoite să conlucreze, dacă nu vor ca legi esențiale din programul guvernamental să fie adoptate într-o formă neagreată de toate părțile Coaliției sau, mai rău, eventual să ajungă pe masa CCR și să fie respinse.

Advertisements
Advertisements

Încă din prima zi de muncă, adică astăzi, nu vor avea loc doar ședințele tradiționale de plen de la cele două Camere, în care sunt validate noile conduceri – Birouri Permanente, ci și un plen reunit. Motivul este constituirea Comisiei speciale pentru legile Justiției, structura responsabilă de aranjarea în formă finală a noilor legi pentru organizare judiciară,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Bătrân salvat de pompieri după ce a suferit un accident vascular pe acoperișul casei

Redacția

LIVE Ziua 206 de război. Noi dovezi ale crimelor Rusiei în Izium / Rușii anunță că au bombardat Herson, Nikolaev, Harkov și Donețk / Biden îl avertizează pe Putin să nu folosească arme chimice sau nucleare

Redacția

Toate scenariile privind remanierea guvernamentală

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site