RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Care sunt beneficiile cartofilor dulci? Câte calorii au?

cartof dulce

Cartoful dulce este un tubercul originar din America de Sud foarte des asimilat cartofului. Dar aceste două alimente nu sunt înrudite. Pentru a prospera, este esențial un climat cald. are sunt beneficiile cartofilor dulci? Cate calorii au?

Unul dintre avantajele nutriționale ale cartofului dulce este betacarotenul (precursorul vitaminei A) pentru o bună prevenire a anumitor tipuri de cancer, o mai bună protecție împotriva infecțiilor, o bună vedere nocturnă și pentru a încetini declinul cognitiv. De asemenea, conține vitamina C în miez, B6 în coja, minerale (potasiu) și oligoelemente.

Indicele său glicemic (capacitatea de a crește glicemia) este mediu. Conținutul său de antioxidanți este foarte semnificativ, contribuind astfel la reducerea riscului cardiovascular și la lupta împotriva proceselor inflamatorii. Cu cât este mai colorat, cu atât conținutul său va fi mai important. Coaja este un rezervor mult mai valoros decât miezul sau. Pentru a-și păstra cel mai bine principiile nutriționale, păstrați coaja și optați pentru gătitul cu aburi.

Cartoful dulce și dieta

Cartoful dulce nu strălucește prin aportul său de proteine ​​si calorii.

  

Avem 63 de calorii la 100g când cartoful dulce este gătit, așa că răsfățați-vă! În piure, gătit cu smântână, valoarea sa calorică urcă de la 80 la 100 de grame.

Cartoful dulce se potrivește fără griji într-o dietă datorită conținutului său scăzut de calorii și al conținutului ridicat de fibre. Ca orice amidon sau legumă, metoda de preparare este esențială pentru a nu crește nota calorică. Deci, consumați-l cu ușurință, gătitul cu aburi îl va îmbunătăți!

Sucul de cartofi dulci nu are, din păcate, un conținut ridicat de fibre; pe de altă parte, nivelul său ridicat de antioxidanți este aliatul ideal pentru a contracara bolile inflamatorii precum artrita, astmul. Trezește-ți papilele gustative cu un suc de cartofi dulci, dar întotdeauna cu măsură, deoarece aportul de zaharuri nu este neglijabil!

bzi

Related posts

Prelecţiunea care a avut loc astăzi la Casa de Cultură a vizat domeniul fascinant al chimiei aminoacizilor (VIDEO)

Răzvan Grecu

Cine poate oferi un gram de iubire unei fetițe de trei luni internată la Spitalul Sf. Maria?

Redacția

Alimentele de care trebuie să ne ferim dacă ținem post în timpul pandemiei. Sfaturile Mihaelei Bilic

Redacția
Încarcă...