RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ce să faci în timp ce te plimbi pentru a-ți îmbunătăți sănătatea

Dacher Keltner, profesor de psihologie la Universitatea din California, și-a petrecut ultimele două decenii studiind uimirea, despre care spune că este diferită de bucurie sau teamă, și modul în care trăirea ei poate influența în mod pozitiv sănătatea, relațiile cu ceilalți și modul în care vedem și interacționăm cu lumea din jurul nostru, relatează HuffPost. 

Keltner a dezvăluit pentru sursa citată motivul pentru care ar trebui să trăim sentimentul de uimire și despre efectele pe care le resimțim. 

„Este uimitor! Ne spune atât de multe despre evoluția sistemului nervos uman”, a spus Keltner, autorul cărții „Awe: The New Science Of Everyday Wonder And How It Can Transform Your Life”. 

O „plimbare de uimire”  

O regiune a creierului este inactivă atunci când experimentăm uimirea – este vorba despre rețeaua neuronală implicită. Acolo au loc toate procesele legate de propria imagine: Mă gândesc la mine, la timpul meu, la obiectivele mele, la eforturile mele. Toate acestea se domolesc în timpul uimirii”, spune el.

  

Uimirea ne activează nervul vag. Acesta este „marele pachet de nervi care pornește din partea superioară a măduvei spinării și care te ajută să privești oamenii și să vorbești“, a explicat Keltner, și, de asemenea, acesta încetinește ritmul cardiac și ajută la digestie. 

Așadar, cum putem experimenta mai multă uimire? Keltner, care a fost consilierul științific din spatele filmului „Inside Out” de la Pixar, a spus că poate fi la fel de simplu ca și cum ai face ceea ce el numește o „plimbare de uimire“. 

El și câțiva dintre colegii săi au studiat această trăire pentru a afla mai multe despre uimire și despre ce se întâmplă atunci când o simțim. 

În cadrul studiului au fost implicate persoane care aveau 75 de ani sau mai mult, deci începi să devii anxios și deprimat în legătură cu sfârșitul vieții și ai mai multe dureri corporale”, a spus Keltner. „Grupul de control – o dată pe săptămână ieșeau la o plimbare”, menționează el.

continuare pe adevarul.ro

Related posts

Anchetă internă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Redacția

Două posturi scoase la concurs de Spitalul CF Pașcani

Redacția

Aproape 3.000 de medicamente retrase în ultimii 5 ani. Aproximativ 13% din deficitul bugetar al României este generat de medicamentele care sunt importate, susține Asociația Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente

Redacția
Încarcă...