RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

“Caravana UMF Iasi” isi continua traseul prin Moldova. Aceasta va ajunge și în Pașcani

Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi a dat startul, in luna martie, unei ample actiuni de prezentare a ofertei educationale pentru anul universitar 2017/2018 precum si de consiliere si orientare profesionala a elevilor din clasele a XI-a si a XII-a. Intitulat „Caravana UMF Iasi”, proiectul vizeaza 80 de colegii si licee din judetele Iasi, Vaslui, Neamt, Bacau, Botosani, Suceava, Vrancea, Braila si Galati.

 

Pana in acest moment, Caravana UMF Iasi a fost in judetele Bacau, Neamt, Suceava, Botosani, Vaslui si Iasi. Profesorii si studentii medicinisti ieseni s-au intalnit cu elevii din 54 de colegii si licee din Bacau, Onesti, Moinesti, Roman, Piatra Neamt si Targu Neamt, Campulung Moldovenesc, Gura Humorului, Radauti, Suceava, Falticeni, Botosani, Dorohoi, Vaslui, Barlad, Targu Frumos, Pascani, Harlau si Iasi, discutandu-se cu un numar de peste 5000 de elevi. Strategia preferata de medicinisti a fost cea de prezentare in sala de festivitati a liceului, in plen, oferind posibilitatea unui numar mare de elevi de a primi un raspuns avizat la toate intrebarile legate de admitere si de viata de student la UMF Iasi.

  

Circuitul care incepe luni, 15 mai, va cuprinde judetele Galati, Braila si Vrancea. Astfel, in intervalul 15-17 mai, Caravana UMF Iasi poate fi intalnita in Colegiul National „Calistrat Hogas” si Colegiul National „Spiru Haret” din Tecuci, Colegiul National „Al.I. Cuza” si Colegiul National „Unirea” din Focsani, Colegiul National „Costache Negri”, Liceul Teoretic „Emil Racovita”, Colegiul National „Vasile Alecsandri” si Colegiul National „Mihail Kogalniceanu” din Galati, Colegiul National „Nicolae Balcescu”, Colegiul National „Gh. M. Murgoci”, Colegiul National „Ana Aslan” si Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Braila.

“Campania isi propune sa aduca in atentia elevilor o prezentare a facultatilor si a bazei materiale a Universitatii, a oportunitatilor  pe care le poate avea un student medicinist in Iasi si o discutie despre perspectivele de cariera pe care studentii le au, dupa terminarea unei facultati din cadrul UMF Iasi. Actiunea este menita sa scoata in evidenta valori specifice ale Universitatii precum excelenta academica, oferta educationala, detaliile admiterii, baza materiala si sociala, oportunitatile care disting UMF Iasi de celelalte universitati de profil. Pana la finalul lunii mai, cadre didactice si studenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi vor merge in 80 de colegii si licee din zona Moldovei pentru a intalni viitorii absolventi si a le prezenta acestora oferta educationala a facultatilor UMF Iasi. S-au ales liceele de top din fiecare resedinta de judet precum si liceele importante din orasele acestor judete, facandu-se anterior si o analiza amanuntita asupra locului din care provin candidatii admiterii la UMF Iasi”, au aratat organizatorii.

„Caravana UMF Iasi” este cel mai amplu eveniment de promovare al Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi. Cifrele Caravanei UMF Iasi 2017 sunt: 9 judete, 25 municipii si orase, 80 de colegii si licee, peste 10.000 de elevi.

Sursa: bzi.ro

Related posts

ȘEDINȚĂ DE CL TÂRGU FRUMOS 24 OCTOMBRIE 2019 (VIDEO)

Redacția

O elevă de la Colegiul ”Sadoveanu” a participat la emisiunea ”Vedeta populară” (VIDEO)

Oana Cordoneanu

O tânără din Pașcani, model Fashion TV România, apare într-un videoclip al celor de la Direcția 5

Teona Gherasim
Încarcă...