NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Când începem să mergem la psiholog?

Anul trecut, 210 mii dintre români aveau probleme de sănătate mintală, dintre care 22 de mii sunt copii. Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă – tulburările psihice sunt o importantă sursă de dizabilităţi. Nu mai vorbim de tineri… Unul din cinci copii suferă de o problemă emoţională, de dezvoltare sau comportamentală, iar unul din opt are o tulburare mintală diagnosticată clinic. Chiar şi aşa, în prezent, în sistemul public românesc nu există servicii de promovare a sănătăţii mintale şi de prevenire a tulburărilor de sănătate mintală. Iar mersul la psiholog sau la un specialist în sănătate mintală este încă ruşinos şi privit ca un subiect tabu.

  

 

Din 2014 până în 2015 numărul total al celor care au probleme de sănătate mintală a crescut cu aproape trei mii. Asta înseamnă că zilnic, în România au fost diagnosticate și luate în evidențe câte opt persoane cu astfel de probleme. Problema este că, în realitate, numărul este mult mai mare.

„Toţi avem nevoie de psiholog la un moment dat în viaţa noastră. Mintea care a creat problema, probabil că nu va reuşi să o şi rezolve”, spune Arina Dogaru, psiholog şi psihoterapeut.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă din moment ce tulburările psihice sunt o importantă sursă de dizabilităţi. Unul din trei oameni va avea, la un moment dat pe parcursul vieţii, o tulburare psihică.

Advertisements
Advertisements

Citiți articolul integral peDigi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pierdut anexa la certificat SC Baby Beef SA Pașcani

Redacția

Pierdut certificat constatator al SC Doi Brazi SRL

Redacția

Salariile marite pentru bugetari costa 6 miliarde de lei. Dacian Ciolos: “Guvernul are suficienti bani pentru majorari”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site