RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Campionatul Național de Raliuri ajunge în acest weekend în Capitala Moldovei pentru ediția 30 a Raliului Iașului

Tradiția sportului cu motor continuă la Iași. În perioada 4-6 august, caravana Campionatului Național de Raliuri va poposi în capitala Moldovei pentru ediția cu numărul 30 a Raliului Iașului.

Organizatorul evenimentului este Asociația ”XS Motorsport” iar principalul partener al evenimentului este societatea Cotnari. Din acest motiv organizatorii au denumit cele 10 probe speciale după sortimentele producătorului de vinuri. Spre exemplu proba cea mai lungă a raliului Mădârjac a primit denumirea Chateau Cotnari.

Cunoscut pentru macadamul de calitate, probele tehnice si de viteza, Raliul Iasului pregateste anul acesta putin peste 121 kilometri de concurs grupati in 10 probe speciale impartite in doua zile. Noutatea in 2014 o reprezinta parcurgerea specialelor in sens invers fata de sezonul trecut, in acest fel probele vor reprezenta o noutate pentru majoritatea echipajelor care vor lua startul aici, in perioada 5-6 septembrie.

  

Anul trecut, Raliul Iașului a fost câștigat de către echipajul maghiar David Botka/Peter Mihalik, iar în 2012, Francois Delecour alături de Dominique Savignoni s-au impus la bordul unui Peugeot 207 S2000.

Advertisements

 Anul acesta lupta pentru victorie va fi foarte strânsă, cu multi favoriti care vor lua startul, Delecour, Dan Gîrtofan, Edwin Keleti, Sebastian Barbu, ce concureaza pe fostul EVO X al lui Valentin Porcișteanu, dar și juniorul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, Gergo Szabo, Bogdan Marisca și Marco Tempestini, piloti care au fost implicati în luptă pe fiecare proba specială la primele cinci etape ale sezonului.

 

Iată probele speciale ale Raliului Iașului:

PS 1/5/8 FRANCUSA COTNARI, in lungime de 10 kilometri – este fosta proba “Dobrovat” din 2013, parcursa in sens invers.

PS 2/6/9 BLANC COTNARI, in lungime de 15.2 kilometri – este fosta proba “Cioca Boca” din 2013, parcursa in sens invers.

PS 3 CHATEAU COTNARI, in lungime de 23.7 kilometri – este fosta proba “Madarjac” din 2013.

PS 4/7 GRASA DE COTNARI, in lungime de 8.25 kilometri – este fosta proba “Paun” din 2013, parcursa in sens invers (varianta lunga).

Advertisements

SS 10 COTNARI RALLY SHOW, fosta Rapa Galbena, proba spectacol ce se desfasoara in Iasi

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Spania a întrerupt seria de 37 de meciuri fără înfrângere ale Italiei și s-a calificat în finala Ligii Națiunilor

Redacția

Unul dintre cei mai apreciaţi luptători K1 din ţară, vine la Pașcani!

Oana Cordoneanu

Antrenorul formației locale de fotbal a demisionat. Vezi cine i-a luat locul

Răzvan Grecu
Încarcă...