NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Campanie de prevenire a înșelăciunilor prin “metoda accidentul”. Recomandările Poliției Pașcani!

 

În ciuda avertismentelor Poliţiei, “metoda accidentul” face în continuare victime. În Pașcani și zonele arondate a început o campanie de prevenire a înşelăciunilor de acest tip.

  

 

Weekendul care a trecut, câteva familii din Pașcani au trăit un adevărat coșmar.  Persoane necunoscute au încercat să le păcălească prin metoda „Accidentul”. Într-un caz a fost dată o sumă impresionantă de bani, după ce o tânără a fost păcălită că un membru al familiei a fost victima unui accident rutier și are nevoie de o intervenție medicală costisitoare. Într-un alt caz, o familie tot din Pașcani, în aceeași zi, a fost anunțată că fiica se află internată într-un spital din Austria.  Conform unor informații încă neconfirmate, sâmbătă 2 februarie, prin această metodă două familii au fost păgubite cu 20.000 lei,  respectiv 4.000 euro.

Poliţiştii  încearcă să-i ajute pe oameni să înţeleagă cum se pot păzi de escrocii care, sub pretextul că o rudă a fost implicată într-un accident rutier, se dau drept procurori, avocaţi sau doctori şi solicită diverse sume de bani.

 

 Poliția cât și celelalte instituții ale statului au datoria de a crea un mediu protector pentru toți, pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale a persoanei, a proprietății private, cât și cele publice. Experiența noastră a demonstrat că este mult mai ușor să organizăm activități de prevenire, decât să combatem fapte și urmări negative. Din acest motiv și pentru că s-a înregistrat atât la nivelul Poliției Municipiului Pașcani, cât și la nivelul Secției 6 Poliție Rurală evenimente prin metoda accidentul, am demarat o campanie începând cu această lună, până în martie, intitulată „Urgență falsă„ și care își propune să transmită mesaje de prevenire a acestui tip de infracțiune și să-i ajute pe cetățeni să-și protejeze locuința, bunurile personale, și veniturile. Să incurajeze cetățenii să fie buni vecini, să observe persoanele și comportamentele suspecte în apropierea zonei de domiciliu și să-i convingă pe vecini, prietenii și membrii familiei, să respecte cele mai elementare reguli de siguranță personală,  pentru a nu deveni victima înșelăciunilor prin metoda accidentul. Poliția recomandă cetățenilor să fie prudenți, atunci când sunt contactați de persoane necunoscute, atât telefonic , cât și în mod direct, care le solicită bani, sub pretextul că o rudă ar fi victima unui accident rutier. Trebuie să verifice veridicitatea acestor informații, interesându-se atât la unitatea de Poliție, cât și medicală, dacă acea persoană, sau rudă, este victima unui accident rutier, ne-a declarat agent șef adjunct Simona Isticioaia, Poliția de Proximitate Pașcani.

 

. Campania intitulată „Urgență falsă„ se va desfășura și în comunele din zona Pașcani, pentru ca oamenii să fie informați și preveniți, pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

 

 

Advertisements

Related posts

Ce puteți face în cazul în care un membru al familiei sau o rudă a decedat în străinătate

Redacția

Proprietarul GFR, Gruia Stoica, în instanță. Începe procesul în care omul de afaceri este acuzat că a dat mită

Redacția

Minoră sechestrată și violată de un individ de 37 de ani. Autorul s-a baricadat în casă și a amenințat că omoară fata când Poliția a intrat în curte

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site