RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Căminul Cultural de la Lunca va avea o nouă înfăţişare la finalul anului viitor. Vor fi două săli de cinematograf

Căminul Cultural din suburbia Lunca a intrat în lucrări de reabilitare, în urma demersurilor efectuate de către administraţia locală, către Compania Naţională pentru Investiţii.

Firma care câștigat licitația a demarat din data de 20 noiembrie lucrările în interiorul clădirii. La acest moment se dă cimentul de pe pereţi, iar inginerii şi proiectanţii urmăresc schimbarea vechiului cămin într-unul nou, conform standardelor europene.

Aşadar luncașii primesc o veste bună pentru anul viitor, întrucât data estimativă pentru finalizarea acestei lucrări, este noiembrie 2015. Practic din 2016 tradiţiile și festivităţile vor fi găzduite în centrul suburbiei, în interiorul noului cămin. Noutatea în planul de modernizare este prezenţa a două săli de cinematograf, atât la parterul imobilului cât şi la etaj, montarea a doi stâlpi la intrare care vor schimba faţada şi existenţa unei scări temeinice ce va face legătură cu etajul.

  

Pe de altă parte, municipalitatea va suplini investiţia cu un loc de parcare şi cu îngrădirea căminului cu un gard. Se pare că pe viitor tradiţiile se vor ţine în această clădire şi poate chiar şi anumite evenimente plăcute. Mulţi se întrebau dacă de fosta Casă Culturală unde vizionau filme prin anii ’80 se vor bucura şi predecesorii lor. Iată că această veste îmbucurătoare este la distanţă de un an de a fi realizată.

Executantul este societatea Elmar SRL, iar valoarea contractului este de 1.672.628,27 lei, din care cota de cofinanţare a Consiliului Local este de 167.262,83 lei.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Guvernul a aprobat noile relaxări ale restricțiilor pentru parada de 1 Decembrie, meciuri și spectacole

Redacția

Zeci de persoane au stat la coadă să își plătească taxele și impozitele locale pe 2022

Marius Parteni

Protestele DSP continuă şi după Crăciun: activitatea este sistată şi se cer salarii mai mari

Redacția
Încarcă...