RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

La Pașcani ca în statele bananiere. Asfalt până la vila și firma primarului, gropi și fecale în centru

Dumitru Pantazi, primarul de Pașcani, este întruchiparea perfectă a modelului de baron PSD. Și-a tras orașul pe firmă și pe persoană fizică.

Recentele campanii de asfaltări și modernizare a arterelor rutiere din municipiul Pașcani au vizat preponderent zonele de interes direct ale lui Pantazi: vila familiei sale, sediile firmei pe care a înființat-o, Agrocomplex Lunca, și suburbia Lunca în care acesta locuiește. În același timp, zonele care s-au dezvoltat în ultimii ani și cererile locuitorilor au fost ignorate.

  

„Primarul mi-a spus: voi nu m-ați votat”

În ultimii ani, locuitorii străzii Grigore Ureche, situată la cinci minute de centrul municipiului Pașcani, au făcut demersuri oficiale prin care au solicitat primăriei să extindă rețeaua de canalizare și să asfalteze drumul. Pe această stradă s-au ridicat zece de case și vile, dar starea drumului este deplorabilă.

„Aproape toți vecinii au făcut adrese către Primăria Pașcani prin care au solicitat extinderea rețelei de canalizare și asfaltarea drumului. Văzând că nu primim nici un răspuns, m-am înscris în audiență la primar. Acesta mi-a reproșat că noi, locuitorii din zonă, nu l-am votat”, a spus proprietarul unei case de pe strada Grigore Ureche.

Canalizarea unui bloc deversată direct pe câmp

La capătul străzii Grigore Ureche, câteva zeci de familii își duc traiul de zi cu zi, înghesuite într-un așa zis bloc, ridicat înainte de 1989 de fosta fabrică de perdele ce funcționa în Pașcani. Situația este critică. Conducta blocului, care ar trebui să fie conectată la o rețea de canalizare, duce într-un câmp.

„Cel mai rău este vara. Câmpul se umple de șobolani, iar mirosul este insuportabil. Au fost și de la Mediu și de la Primărie, dar nimic nu s-a întâmplat. Zona se umple de șobolani, este groaznic”, povestește  proprietarul unei case de pe strada Grigore Ureche.

Drum și parcare la poarta firmei, asfalt până la poarta lui Pantazi

Covor asfaltic nou-nouț a fost așternut până la poarta firmei Agrocomplex Lunca, înființată de Dumitru Pantazi și administrată în acte de fiul acestuia, Bogdan. Lângă poarta firmei a fost amenajată și o parcare, împrejmuită cu arbuști.

Drumul asfaltat, cu trotuare amenajate cu pavele, parcurge kilometri prin câmp, printr-o zonă nepopulată până în suburbia Lunca, unde locuiește primarul Dumitru Pantazi. Până la vila acestuia a fost așternut un covor asfaltic. Câțiva meti mai încolo, o stradă paralelă, nu se bucură de același regim, este de pământ.

Locuitorii din Lunca sunt deopotrivă sinceri și mândri: „Avem asfalt, pentru că primarul este de aici, de la noi”

 

sursa www.7iasi.ro

 

Related posts

Mai mulți muncitori pentru măturatul stradal. O parte din consilieri se opun!

Marius Parteni

Ședință importantă pe marginea celor trei sensuri giratorii de pe strada Moldovei

Marius Parteni

Cât va mai dura renovarea Judecătoriei Paşcani?!

Răzvan Grecu
Încarcă...