RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ca la restaurant! Un preot a pus preturile serviciilor bisericesti direct pe pomelnice

Cum ar fi sa intri intr-o biserica si sa vezi un meniu ca la restaurant?Scris chiar pe pomelnic! Cu preturi si conditii pentru nunta, inmormantare si botez. Un preot din judetul Olt a avut ideea de a-si informa enoriasii despre cat costa viata si moartea.

 

“Vreti sa va arat cateva chitante, vreti?”, spune preotul luat la intrebari. Dar cand vede ca reporterul nostru chiar vrea sa le vada,  schimba replica: “Daca nu-mi arati ca esti ortodoxa eu nu-ti arat!”. Poate va intrebati de la ce a pornit controversa dintre reporterul stirilor Kanal D si preotul din satul Plesoiu din Olt. Ei bine, de la pomelnic. Toata suflarea stie cat trebuie sa scoata din buzunar la bucurie, dar si la necaz. Scrie negru pe alb chiar in pomelnicul de la biserica.

  

Parintele are o explicatie: “Astea noi le-am dat cu un scop, ca sa informam bunul mers al bisericii. Nu-i obligam, am scris pentru oamenii care mai au nevoie de biserica, oamenii credinciosi”.

300 de lei costa o nunta, tot atat un botez, 200 de lei o inmormantare si, neaparat, taxa de cult trebuie achitata la zi. Daca esti un om cu stare si iti permiti sa aduci mortul cu masina mortuara, dar si cu fanfara, platesti in plus 300 de lei.

“Cel care are si-si permite luxul, nu spunem noi sa mearga cu targa, dar cei care au posibilitati materiale si dau, sa zicem pentru o masina mortuara 10- 15 milioane, consilierii au constatat ca stau bine cu posibilitatile materiale si pot ajuta biserica. Noi nu obligam pe nimeni sa-i aduca cu masina mortuara”.

Exista si gratuitati. Pentru eroi, vaduve si veterani. Dar si penalizari pentru intarziere! Enoriasii nu au fost tocmai incantati cand au vazut noile dari. Taxa de cult este 100 de lei si trebuie achitata pana la sarbatoarea Rusalilor.

In caz contrar, suma creste la 150 de lei. Si pentru asta are preotul o explicatie. Una pentru binele comunitatii.

sursa kanal D

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Simona Halep rupe tăcerea, la 7 luni după ce a fost acuzată de dopaj: „Vreau doar să fiu judecată. Cât să mai aștept?”

Redacția

Ludovic Orban, despre decizia PNL de a candida pe liste proprii în alegeri: „Au ajuns atât de nefrecventabili încât nici măcar tovarășii lor de drum de la PSD nu riscă să se compromită făcând alianță cu ei”

Redacția

Un bărbat și-a omorât tatăl, după ce acesta îi reproșase că nu se duce la muncă

Redacția
Încarcă...