NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Bugetarii ar putea primi până la 5.100 de lei în tichete de vacanţă, doar pentru România

Angajaţii de la stat ar putea beneficia de tichete de vacanţă în valoare de până la şase salarii minime pe economie, adică circa 5100 de lei, se arată într-un proiect de lege care a trecut joi de Comisia de Industrii a Camerei Deputaţilor. Beneficiarii acestor tichete de vacanţă nominale le vor putea folosi numai în ţară, inclusiv în pensiuni agroturistice, şi nu le pot face cadou altcuiva.

Tichetele vor fi acordate în instituţiile publice, regiile autonome, societăţile comerciale la care statul este acţionar majoritar şi companiile naţionale. Parlamentarii susţin că această măsură înlocuieşte primele de vacanţă şi că va reprezenta un sprijin pentru operatorii din turism.

Potrivit prevederilor stabilite de comisia de deputaţi, valoarea tichetului nu poate depăşi şase salarii pe economie, adică 5100 de lei.

Agenţiile de turism pot percepe un comision de până la 10% pentru aceste tichete de vacanţă, au decis deputaţii, cu toate că ministrul pentru IMM-uri, Maria Grapini, a considerat că valoarea acestuia trebuie să fie „lăsată liberă”.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Femeie în vârstă de aproximativ 80 de ani, căzută în baie, în Piatra Neamț

Redacția

Din vara vom avea buletine biometrice

Redacția

Amenzi pentru cei care nu păstrează bonul fiscal

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site