RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

BREAKING Comisia Europeană deblochează 10 miliarde de euro pentru Ungaria, în ciuda opoziției marilor grupuri politice europene / Europarlamentar german: „Von der Leyen plătește acum cea mai mare mită din istoria UE”

Comisia Europeană a anunțat astăzi că deblochează 10 miliarde de euro destinate Ungariei – aproximativ o treime din suma totală suspendată în prezent din cauza unei serii de probleme legate de statul de drept, relatează The Guardian.

  • Majoritatea celor 27 de membri ai UE doresc să deschidă discuții privind aderarea Ucrainei în cadrul unui summit care va avea loc săptămâna aceasta, joi și vineri, și să convină asupra unui sprijin suplimentar de 50 de miliarde de euro pentru Kiev în războiul său împotriva invaziei Rusiei. Însă ambele demersuri sunt blocate de Ungaria.
  • Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat după o întâlnire cu omologul său ucrainean, Dmitri Kuleba, că nu și-a schimbat opinia cu privire la deciziile privind Ucraina la summitul UE.

UPDATE 18:56 Președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a întâlnit astăzi cu Viktor Orbán, în timp ce liderii se întrec în încercarea de a-l convinge pe premierul ungar să nu blocheze deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Kievul.

Într-o postare pe Facebook despre ședința cu Michel, Orbán a declarat: „Poziția noastră este clară: nu susținem aderarea rapidă a Ucrainei la Uniune!”

Știrea inițială

  

Comisia a argumentat că Ungaria a îndeplinit o serie de reforme judiciare și,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ucrainenii tratează cu sarcasm mobilizarea parțială anunțată de Putin: „Îngrășământ pentru sol”

Redacția

Neymar a comunicat conducerii lui PSG dorinţa de a părăsi echipa în această vară

Redacția

O delegaţie a Parlamentului European efectuează o vizită în Slovenia pentru a evalua situația statului de drept

Redacția
Încarcă...