NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Bogdan Aurescu: România și Polonia sunt preocupate de desfășurările amenințătoare ale Rusiei în apropierea Ucrainei și la Marea Neagră

România şi Polonia sunt preocupate de desfăşurările ameninţătoare de forţe ruseşti în proximitatea Ucrainei şi la Marea Neagră, a afirmat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-o declaraţie susţinută alături de omologul său polonez, Zbigniew Rau.

„România şi Polonia reprezintă, împreună, o forţă care contează în regiune şi în Alianţa Nord-Atlantică”, a afirmat şeful diplomaţiei române. El a spus că în prezent, în ceea ce priveşte securitatea regională, există „evoluţii îngrijorătoare”.

„Domnul ministru Rau mi-a prezentat evaluările părţii polone cu privire la situaţia de la frontiera Poloniei cu Belarus, în condiţiile valului de migranţi, instrumentalizat de autorităţile de la Minsk împotriva Poloniei, dar şi împotriva Lituaniei şi Letoniei. Urmărim cu foarte multă atenţie dar şi cu îngrijorare aceste evoluţii şi am exprimat încă o dată solidaritatea României cu Polonia, aşa cum am exprimat această solidaritate cu Lituania şi Letonia. Aceste ţări se confruntă, din partea regimului Lukaşenko, cu o formă de ameninţare hibridă inacceptabilă şi fără precedent, adică instrumentalizarea migranţilor”, a arătat el.

Astfel, a spus Aurescu, „este creată o criză multidimensională de securitate”.

  

„Suntem preocupaţi, România şi Polonia, de desfăşurările ameninţătoare de forţe ruseşti în proximitatea Ucrainei şi la Marea Neagră”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Anunț important făcut de CNAS: Cum se acordă concediile medicale pentru carantină

Redacția

ZILE LIBERE 2018: Veste bună pentru români, mai multe zile libere de Paşte. Decizia, votată în Parlament

Redacția

Crimă înfiorătoare în Călăraşi. Bătrân ucis în propria casă de doi tineri. Atenţie detalii cu puternic impact emoţional

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site