Din ce în ce mai multe blocuri din Pașcani sunt acoperite cu diferite inscripții. Termenul folosit pentru ceea ce tinerii „artiști urbani” scriu cu spray-ul pe exterioarele clădirilor este de graffiti sau de tag.
Graffiti este un termen general referitor la inscripții caligrafiate sau imagini pictate sau gravate pe pereți sau alte suprafețe publice sau private, care nu sunt destinate acestui scop. Când este făcut fără consimțământul proprietarului, cum se întâmplă de cele mai multe ori în oraș, constituie vandalism (care este ilegal).
Începând cu urbanizarea la scară mare a multor zone în jumătatea postbelică a secolului al 20-lea, găștile vor marca pereții și alte bunuri publice cu numele bandei prin tag-uri, pentru a-și delimita teritoriul. Pe la sfârșitul secolului, tag-urile (o semnătură stilizată a unui writer; termenul „tagger” face referire la o persoană care face tag-uri) neasociate unei găști au devenit mai comune. Artiștii graffiti își scriu tag-ul doar de dragul scrisului, sau ca să-și consolideze reputația și prestigiul de scriitor (writer) sau artist de graffiti (graffer).
Pășcănenii nu s-au arătat prea încântați de aceste „capodopere”:
„Strică aspectul orașului. Copii neinstruiți și needucați fac așa ceva, e păcat” ne-a declarat Mihai, un pășcănean.
„Trebuie luate măsuri, Consiliul Local are în subordine Poliția Locală ei ar trebui să își facă treaba” ne-a spus Vasile Irimia.
„Tinerii sunt needucați, pentru că mesajele pe care le expun ei pe fațada blocurilor sunt cam indecente” a spus Mărioara Găină.
„Astea sunt făcute de oameni care nu păstrează curățenia. În general tinerii fac lucrul acesta pentru că ei vor sa scoată în evidență niște impresii ale lor. De acest lucru trebuie să se ocupe părinții, tinerii trebuie să știe că trebuie păstrată curățenia” ne-a declarat Aurel Cozma.