RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Blitzkrieg-ul antidemocratic al USL 2 / Asemănările cu puciul USL din 2012

Tabăra Cîțu din PNL, președintele Klaus Iohannis în perfectă sinconizare cu PSD-ul lui Marcel Ciolacu orchestrează un atac haotic la statul de drept asemănător cu cel din 2012 plănuit minuțios de USL pentru suspendarea lui Traian Băsescu. Atunci fostul USL, condus de Ponta și Antonescu, au suspendat printr-o cascadă de mutări o serie de instituții fundamentale în încercarea de a prelua toată puterea în stat.

Acum, Cîțu și Iohannis, cu sprijinul PSD, suspendă dreptul constituțional al opoziției de a depune o moțiune de cenzură pentru a-l menține cu orice preț pe Florin Cîțu la Palatul Victoria până la Congresul din 25 septembrie. Dacă nu atacă alegerile interne din poziția de prim-ministru, șansele de a fi ales lider al PNL scad dramatic. Or, Florin Cîțu nu mai poate fi schimbat acum din poziția de candidat.

Desigur, cele două momente sunt de anvergură și gravitate diferite, în 2012 totul a fost premeditat pe când acum se acționează mai degrabă haotic. Însă orice atac la democrație trebuie semnalat și sancționat ca atare.

Uzând de orice armă îi pică în mână, Cîțu și Iohannis par deciși să tergiverseze  prezentarea și dezbaterea moțiunii de cenzură depuse vineri de USR PLUS și AUR.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

LIVE Război în Ucraina: Zelenski laudă curajul ucrainenilor / Crucișătorul Rusiei Moskva a fost scufundat după atacul cu rachete al armatei Ucrainei

Redacția

George Simion şi-a luat consilieri pentru relaţii internaţionale: Anton Pisaroglu şi Marshall Comins se vor ocupa de imaginea externă a AUR

Redacția

Ministrul german al Economiei a fost blocat pe un feribot de fermieri furioşi. Oficialul se întorcea din vacanță

Redacția
Încarcă...