NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Bebeluşii sunt în pericol. Un vaccin care îi protejează de boli mortale lipseşte

De mai bine de o lună, medicii de familie din Iaşi nu mai au vaccin hexavalent. Acest ser se administrează bebeluşilor de două, patru şi 11 luni pentru şase boli: difterie, tetanos, tuse convulsivă, hepatita B, poliomielită şi Haemophilus influenzae.

Sute de bebeluşi nu au putut fi imunizaţi conform schemei din cauză că din cabinetele medicilor de familie lipseşte un ser extrem de necesar: vaccinul hexavalent. Acesta se administrează bebeluşilor la două, patru şi 11 luni. Iar medicii de familie se tem că bebeluşii sunt în pericol. Vaccinul îi protejează pe aceştia de boli grave.

  

 ‘’Vaccinul hexavalent se face pentru protejarea de şase boli serioase care pot da complicaţii severe. Este vorba despre difterie, tetanos, tuse convulsivă, hepatita B şi poliomielita. Nu există un înlocuitor, iar nevaccinarea poate provoca complicaţii neurologice în urma cărora copiii pot rămâne cu sechele grave’’, spune medicul de familie Dana Ştefana Popescu.

 Situaţia ar putea fi remediată abia după ce se va realiza o nouă licitaţie, cel mai devreme în ianuarie. ‘’Situaţia este cunoscută la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru că Direcţia de Sănătate Publică trimite raportări lunare’’, spune Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi. În medie, la Iaşi vin pe lume 800 de bebeluşi lunar.

Advertisements
Advertisements

sursa www.adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Orban: Vor fi introduse declarațiile pe proprie răspundere, iar magazinele se vor închide la ora 21:00. Ce va rămâne deschis în țară

Redacția

Un român care a îngrijit, în Germania, o familie infectată cu coronavirus s-a întors în țară și prezintă simptomele infecției

Redacția

Zeci de ţări impun restricţii pentru cetățenii români

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site