NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Bebeluşii sunt în pericol. Un vaccin care îi protejează de boli mortale lipseşte

De mai bine de o lună, medicii de familie din Iaşi nu mai au vaccin hexavalent. Acest ser se administrează bebeluşilor de două, patru şi 11 luni pentru şase boli: difterie, tetanos, tuse convulsivă, hepatita B, poliomielită şi Haemophilus influenzae.

Sute de bebeluşi nu au putut fi imunizaţi conform schemei din cauză că din cabinetele medicilor de familie lipseşte un ser extrem de necesar: vaccinul hexavalent. Acesta se administrează bebeluşilor la două, patru şi 11 luni. Iar medicii de familie se tem că bebeluşii sunt în pericol. Vaccinul îi protejează pe aceştia de boli grave.

  

 ‘’Vaccinul hexavalent se face pentru protejarea de şase boli serioase care pot da complicaţii severe. Este vorba despre difterie, tetanos, tuse convulsivă, hepatita B şi poliomielita. Nu există un înlocuitor, iar nevaccinarea poate provoca complicaţii neurologice în urma cărora copiii pot rămâne cu sechele grave’’, spune medicul de familie Dana Ştefana Popescu.

 Situaţia ar putea fi remediată abia după ce se va realiza o nouă licitaţie, cel mai devreme în ianuarie. ‘’Situaţia este cunoscută la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru că Direcţia de Sănătate Publică trimite raportări lunare’’, spune Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi. În medie, la Iaşi vin pe lume 800 de bebeluşi lunar.

sursa www.adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Exercițiile fizice în frig te ajută să arzi mai multe grăsimi

Redacția

Raport îngrijorător: Numărul cazurilor de rujeolă ajunge la 20.000 în România

Redacția

Astăzi au intrat în vigoare deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență privind impunerea unor restricții de trafic

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site