NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Stolniceni-Prăjescu: Testare gratuită pentru prevenirea cancerului de col uterin

Caravana ONCOPREV–”Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin”, organizată de Institutul Regional de Oncologie Iași, în parteneriat cu Fundația Enable România, va ajunge la data de 26 septembrie 2022 în comuna Stolniceni-Prăjescu.

Proiectul se adresează femeilor din regiunea de dezvoltare Nord – Est și are ca scop oferirea de servicii medicale gratuite (screening pentru cancerul de col uterin) – testarea HPV și testarea Babeș-Papanicolau.

În cadrul acestui proiect, IRO Iași pune la dispoziție două unități mobile de screening, dotate cu cabinet ginecologic care se deplaseaza în locațiile stabilite în vederea oferirii serviciilor medicale de screening.

Femeile cu varsta între 25 și 64 de ani, asigurate sau neasigurate, fără bilet de trimitere și card de sanatate, se pot testa doar pe baza Cărții de identitate.

Advertisements
Advertisements
  

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon: 0771673199, persoană de contact Rățoi Carmen, asistent medical comunitar- Stolniceni-Prajescu.

Testarea se va desfășura într-una din localitățile Stolniceni-Prajescu, Cozmești sau Brătești în funcție de numărul persoanelor interesate să participe la testare.

Advertisements
Advertisements

Related posts

In atenția persoanelor care prezintă simptome sugestive de boală Covid 19!

Redacția

Modernizarea ambulatoriului Spitalului Municipal de Urgență Pașcani aproape de etapa de licitație pentru atribuirea lucrărilor!

Marius Parteni

Doctorul Bechir ar aștepta ca Pintilie să-l roage să se înscrie la concursul pentru funcția de director

Răzvan Grecu
Încarcă...