NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Bărbat strivit de maşina pe care o repara. Are un plămân rupt și răni grave

Un bărbat de 52 de ani din Târgu Frumos a ajuns în acest sfârşit de săptămână în stare gravă la spital după ce a căzut maşina peste el.

 

Se pare că acesta îşi repara propria maşină care era suspendată. În urma unui apel telefonic la112, la faţa locului a intervenit un echi­paj medical de urgenţă cu medic al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, substaţia Târgu Frumos, care i-a acordat asistenţă medicală.

  

„Pacientul prezenta hemopneumotorax, traumatism toracic, însă era conştient. După acordarea asistenţei medicale de către echipajul ambulanţei, a fost transportat la Spitalul Sf. Spiridon pentru investigaţii de specialitate“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

Hemopneumotorax reprezintă prezenţa concomitentă de aer şi sânge în cavitatea pleuratlă, consecutiv unui traumatism toracic în care s-a produs ruptura plămânului.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Întrebările unor angajați, de la Serviciul de Ambulanță și Spitalul Municipal, legate de programul restricționat de apă:”De ce opresc apa pe timpul pandemiei?”

Marius Parteni

Cum pot fi sterilizate măștile de protecție în cuptorul cu microunde

Redacția

Situație gravă la spitalul din Suceava: 27 de medici și asistente, infectați cu coronavirus

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site