NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Au început înscrierile pentru Bacalaureat

Astăzi încep înscrierile pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Toți absolvenții clasei a XII-a se pot înscrie la secretariatele liceelor pe care le-au absolvit. Probele scrise ale examenului BAC vor debuta pe 4 iulie la Limba și Literatura Română.

 

 Potrivit calendarului examenului naţional de Bacalaureat, înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune are loc în perioada 30 mai – 3 iunie. Înscrierile se fac atât pentru absolvenţii din anul şcolar 2015 – 2016, cât şi pentru cei din promoţiile anterioare, care nu au promovat examenul de Bacalaureat. Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat, aprobată prin ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), înscrierea candidaţilor se face prin fişă – tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit.

  

Pentru candidaţii din seria curentă, profesorii diriginţi întocmesc tabele de înscriere la prima sesiune de Bacalaureat, în conformitate cu evidenţele din licee. Tabelele cuprind opţiunile pentru probele de examen şi semnătura elevilor. Odată cu tabelele, profesorii diriginţi depun şi fişa – tip informatizată, tipărită şi semnată de fiecare candidat, în care acesta îşi asumă opţiunile pentru disciplinele de studiu prevăzute pentru probele la alegere la care doresc să susţină examenul de Bacalaureat. Absolvenţii din seriile anterioare, în situaţia schimbării domiciliului în altă localitate, menţionată ca atare în actul de identitate, se pot înscrie pentru a susţine Bacalaureatul la o unitate de învăţământ de acelaşi profil, stabilită de comisia de Bacalaureat judeţeană din judeţul în care se află noul domiciliu al candidatului. Elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la examenul de Bacalaureat numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de MENCS.

Examenul de Bacalaureat 2016 va debuta pe 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Proba de evaluare a competenţelor digitale va avea loc în perioada 21 – 24 iunie, iar cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va desfăşura în perioada 27 iunie – 1 iulie. Probele scrise ale sesiunii iunie – iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba şi Literatura Română şi vor continua pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 12 iulie şi, în aceeaşi zi, vor putea fi depuse şi contestaţiile, care urmează a fi soluţionate în perioada 13 – 15 iulie. Diana MOLDOVANU

 

* * *

Calendar Bacalaureat 2016:

 

13 – 15 iunie – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

15 – 17 iunie – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă

21 – 24 iunie – proba de evaluare a competenţelor digitale

27 iunie – 1 iulie – proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

4 iulie – proba scrisă la Limba şi Literatura Română

5 iulie – proba scrisă la Limba şi Literatura maternă

6 iulie – proba obligatorie a profilului

8 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării

 

 Sursa: ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ziua europeană a limbilor vorbite, sărbătorită de elevii Colegiului Tehnic de Căi Ferate „Unirea”

Redacția

Elevii Şcolii din Lunca, așteaptă în stradă, să intre la ore. Directorul instituției spune că situația va fi remediată

Marius Parteni

”Festivalul Toamnei” la Școala Gimnazială Brătești

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site