RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Bărbat prădat de bani în fața unui bancomat de schimb valutar. Recomandările poliției

Persoanele care vă acostează și vă propun oferte tentate încearcă să profite de dumneavoastră.Mai nou, cea mai ușoară maniera de a prăda persoanele credule este să le convingeți că a sta la coadă în fața unui bancomat de schimb valutar este timp pierdut. Acești “afaceriști” deghizați în oameni de încredere vă vor propune fie schimbul cursului euro, însă cu unele marje de eroare, fie vă vor lovi și vor fugi cu banii.

 

 

  

Pentru un bătrân de 75 ani, din comuna Ruginoasa această prevenire a simțit-o pe pielea sa ieri, 18 august 2014, când a fost lovit pe strada Stefan Cel Mare de un bărbat necunoscut, care i-a sustras din buzunar suma de 200 euro. Imediat a făcut plângere, iar polițiștii au refăcut filmul poveștii.  Victima a venit în Paşcani cu intenţia de a schimba în lei suma de 200 euro. În timp ce se afla în zona unei case de schimb valutar de pe strada Ştefan cel Mare a fost acostat de un tânăr necunoscut, care i-a propus un schimb valutar avantajos, cu care persoana vătămată a fost de acord. S-au deplasat câţiva metri împreună pe trotuar, moment în care bărbatul respectiv l-a lovit cu pumnul în abdomen, după care i-a sustras din buzunarul cămăşii suma de bani şi a fugit.

În cauză se continuă cercetările, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei, identificării autorului şi recuperării prejudiciului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “tâlhărie”.

            Pentru prevenirea unor astfel de fapte, Poliția vă recomandă:

–           nu efectuați schimburile valutare, decât la case schimb autorizate;

–           fiți suspicioși față de persoanele care vă acostează și vă prezintă diverse oferte tentante. De   obicei scopul lor este altul: să vă păcălească sau să vă fure. În niciun caz nu veți avea câștigat!

–           nu vă lăudați persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveți asupra voastră sau acasă;

–           nu afişați ostentativ obiectele de valoare (lănţişoare, brăţări).

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

A murit unul dintre șoferii implicați în accidentul rutier de la Lespezi (FOTO-VIDEO)

Oana Cordoneanu

Amendată pentru că vindea țigări netimbrate

Redacția

Bărbat din Ruginoasa, bătut cu furca de o rudă din cauza unor animale

Oana Cordoneanu
Încarcă...