RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Barajul de pe Siret, pe ordinea de zi a Guvernului

Problemele ar putea lua sfarsit pentru locuitorii din comuna ieseana Alexandru Ioan Cuza, ale caror case risca sa dispara din cauza Siretului.

Mai exact, proiectul privind realizarea unui baraj in zona si regularizarea raului a fost inclus pe ordinea de zi a Guvernului. Problema a fost generata de balastierele care au fost aprobate haotic, astfel ca in dreptul comunei albia Siretului s-a modificat, iar de cativa ani raul inunda mai mereu satele. Dezastrul pare iminent si din cauza unor localnici care refuza sa-si dea pamantul pentru a se ridica un baraj.

“Am purtat discutii cu proiectantul, decizia a ajuns astazi (ieri – n.r.) la avizat la Apele Romane Bacau, iar in perioada urmatoare se va da o hotarare de Consiliu Judetean privind exproprierea persoanei fizice”, a mentionat Vasile Baciu, primarul comunei Alexandru Ioan Cuza. Din cauza balastierelor care au fost aprobate haotic, in dreptul comunei, albia Siretului s-a modificat, iar de cativa ani raul inunda mai mereu satele. Dezastrul pare iminent, asta si din cauza celor care au refuzat sa-si dea pamantul pentru a se ridica un baraj. In ultimii ani, Siretul s-a mutat cu cinci sute de metri, fiind acum in dreptul unei movile cu nisip. Daca ar strapunge movila respectiva, ar separa satul Alexandru Ioan Cuza de satul Butea din aceeasi comuna. Recent, Consiliul Judetean Iasi a emis un aviz pentru o noua balastiera in extravilanul comunei Al. I. Cuza, chiar daca recent sefii Iasului au cerut ca astfel de proiecte sa fie interzise. Asa s-a ajuns ca firma Bip Com Impex SRL sa primeasca un aviz favorabil de la Consiliul Judetean Iasi prin care i se permite sa lucreze in extravilanul localitatii aflate la un pas sa fie inghitita de ape. Firma Bip Com Impex SRL din Iasi a primit un aviz pentru “amenajare platforma, drum acces si exploatare agregate minerale (balastiera) în scopul decolmatarii si regularizarii albiei minore a râului Siret”. Desi localnicii din Al. I. Cuza traiesc zi de zi un cosmar, autoritatile iesene nu au fost in stare sa ia o masura, ba chiar au ajuns sa lucreze in detrimentul iesenilor.

  

sursa www.bzi.ro

Advertisements

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Două posturi vacante scoase la concurs în cadrul Primăriei Pașcani

Redacția

Vlasie reprezintă operatorul ApaVital! Opiniile personale din spațiul public îi aparțin

Marius Parteni

Astăzi la audiențe: Un pășcănean acuză primarul că nu vrea să îi dea cerealele pentru pământul arendat. O femeie își reclamă vecinul că a înfundat aerisirea blocului

Răzvan Grecu
Încarcă...