NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Bacalaureat 2020 cu sau fără mască de protecție? Iată ce spune purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei

Bacalaureat 2020 cu sau fără mască de protecție! Purtătorul de cuvant al ministerului Educaţiei a adus lămuriri despre purtatul măştii de protecţie la probele de Bacalaureat 2020.

Cristian Tănase, purtătorul de cuvânt din cadrul Ministerului Educaţiei a vorbit, într-o intervenţie la un post de televiziune, despre obligaticitatea purtării măştilor.

Conform purtătorului de cuvânt din MEC, ministerul are obligaţia de a respecta legea în vigoare. Acesta a explicat faptul că MEC nu poate lua o decizie care vine în conflict direct cu legea stării de urgenţă.

MEC are obligaţia de a achiziţiona măşti şi a le distribui către toţi elevii şi către toate cadrele didactice iar aceştia au obligativitatea de a purta măşti. Legea stării de alertă ne impune acest lucru. Dacă Ministerul Educaţiei ar da un astfel de ordin (n.r. – prin care să se decidă că elevii să nu poarte mască la examene) e posibil să încălcăm legea, iar un astfel de lucru nu se poate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, pentru Antena 3.

Cadrele din învăţământ revoltate de decizia purtării măştilor de protecţie pe timpul BACALAUREATULUI 2020

Mai multe cadre din învăţământ şi-au arătat stupefacţia despre obligativitatea purtării măştilor de protecţie pe durata probelor de Bacalaureat 2020. Aceştia au explicat că, printre cadrele din învăţământ, sunt persoane în vârstă, persoane cu afecţiuni pulmonare sau asm. Purtatul măştilor ar putea avea consecinţe grave pentru aceştia, dar şi pentru tinerii care au de asemenea aceleaşi afecţiuni. Un profesor dintr-o localitate din România a realizat chiar şi un filmuleţ în care apare îmbrăcat în combinezon şi explică faptul că asta ar însemna o protecţie completă. Desigur, costul unui astfel de costum ar fi unul extrem de ridicat.

”Suntem pregătiţi pentru marea revenire la muncă, deocamdată doar cu cei de clasa a 12 şi a 8-a. Ţinând cont că în sistemul de învăţământ din România avem o mulţime de profesori în vârstă, cu boli cronice, de la diabet sau boli cardiovasculare. Eu m-am pregătit, cum ar fi normal, să fim îmbrăcaţi când mergem la serviciu. Nu vreau să exagerez, nu suntem în linia 1 , dar vin copii de la 100 de km, din zonă, şi nu ştii cu cine au avut contact, dacă sunt sau nu asimptomatici. Nu cred că am exagerat.

Un costum normal, cizmuliţe, e cam mare costumul. Combinezon, masca, ochelari speciali, am avut şi vizieta, dar nu am putut să o folosesc pentru că s-au aburit ochelarii. Nu ştiu cum o să stea copiii cu ochelari, masca, la 30 de grade. Sistemul de învăţământ i-a trimis cu o singură masca. Cu ajutorul prietenilor am reuşit să cumpăr un costum complet care, pe zi, costă 150 de lei. Un costum complet pentru protecţia unui profesor costă 150 de lei. Sper că până la începerea Bacalaureatului şi Evaluării Naţionale să vă reveniţi nu să chemăm copiii la şcoală şi să îi infectam. ” explica profesorul Varvaroi Ovidiu.

BZI

loading...
Advertisements

Related posts

Elevii de la Colegiul Sadoveanu au obținut locul I la concursul „Prietenii Pompierilor”

Oana Cordoneanu

Activități culturale la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” dedicate lui Eminescu

Răzvan Grecu

Majorarea cuantumului burselor pentru elevi, propusă în Consiliul Local

Ema Roman
Încarcă...