RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

BACALAUREAT 2017 | Încep înscrierile pentru a doua sesiune a bacalaureatului. Probele scrise au loc înaintea celor orale

Marţi încep înscrierile la a doua sesiune de bacalaureat, sesiunea de toamnă a examenului naţional fiind programată între 21 august şi 6 septembrie. Pentru prima dată, bacalaureatul începe cu probele scrise, apoi urmând probele orale.

 

Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale, de marţi până vineri are loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen. Pe 27 iulie este programată înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

  

Bacalaureatul începe pentru prima oară cu probele scrise. Astfel, sesiunea de toamnă a examenului debutează pe 21 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 22 august este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, pe 23 august, proba obligatorie a profilului, tot probă scrisă, iar pe 24 august, se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

Apoi abia încep probele orale. Astfel, între 25 – 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 28 august, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi eaxmenul se încheie pe 30 – 31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 – 20:00. În perioada 2 – 5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

 

Rezultatele finale la prima sesiune a bacaaureatului au fost publicate luni de către Ministerul Educaţiei Naţionale. Astfel, rata de promovare înregistrată de absolvenţi a crescut la nivel naţional cu 1,5 % după soluţionarea contestaţiilor, respectiv de la 71,4% la 72,9%. La nivel naţional, cele mai ridicate procente de promovare s-au înregistrat în judeţele Bacău -84,53% comparativ cu 83,54% înainte de contestaţii, Sibiu -84,39% comparativ cu 83,73%, Iaşi -84,10% comparativ cu 82,91% şi Cluj – 83,65% comparativ cu 82,75%.

Sursa www.mediafax.ro

Related posts

Abuzurile din unitățile de învățământ, sesizate de CNE

Teona Gherasim

Jandarmii la Şcoala Gimnazială Sireţel

Ema Roman

Dezbatere despre educaţia nonformală cu elevii colegiilor păşcănene

Teona Gherasim
Încarcă...