NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Avertismentul lansat de medici! NU mai mâncaţi aceste tipuri de PEŞTE! Conţin mercur și plumb

Atenție la ce cumpărați! O analiză arată că s-a găsit mercur și plumb în peștii din magazine. Specialiștii din sănătate au luat în vizor două tipuri: somonul și pangasiusul, respectiv cel mai scump și cel mai ieftin pește.

 

Deși face parte din categoria de lux a alimentelor, somonul de la noi de pe piață este, în general, cel de cultură care este hrănit artificial, spun nutriționiștii. “În general, ceea ce avem noi pe piață este pește de cultură. Somonul de cultură este hrănit artificial, de asta este și mai gras. Beneficiul de Omega 3 obținut din somon își pierde practic din valoare”, susține nutriționistul Lygia Alexandrescu.

  

Prețul mare nu ne garantează și faptul că peștele este mai sănătos. Dimpotrivă, cel crescut în captivitate ne poate face mai mult rău decât bine.

Specialiștii spun că mulți pești de cultură sunt crescuți într-un bazin de tipul unei căzi, iar pe fundul apei este plin de reziduuri.

La fel de toxic este și pangasiusul. “Este un pește crescut în ape reziduale cu cantități foarte mari de toxine. Practic, nu are niciun fel de beneficii cu potențial”, completează expertul în alimentație.

Astfel, nutriționiștii ne recomandă să consumăm peștele local. Novacul, crapul, șalăul sau scrumbia de Dunăre sunt pești cu calități nutritive superioare, scrie doctorulzilei.ro.  

 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Teama de coronavirus distruge sănătatea – Sfaturile psihologului pentru depăşirea acestei perioade

Redacția

Studiu. COVID se răspândește cel mai mult în familie și între prieteni. Explicația unui medic

Redacția

Primul caz de elev testat pozitiv cu coronavirus după redeschiderea școlilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site