RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Atenţionare MAE: Controale la frontierele Austriei cu Ungaria, Slovenia, Italia, până în 4 noiembrie

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Austriei că măsura reintroducerii controalelor la frontierele cu Ungaria, Slovenia şi Italia s-a prelungit până la data de 4 noiembrie.

  

 

Decizia a fost luată în contextul măsurilor suplimentare luate de autorităţile locale de securizare a frontierei austriece şi de instituire a unor măsuri restrictive în privinţa deplasării valului de migranţi, menţionează sursa citată.

Restricţiile respective au fost introduse după ce şi Germania a prelungit controalele la frontiera cu Austria.

Circulaţia rutieră se desfăşoară normal, cu precizarea că, în anumite perioade ale zilei, apar întârzieri cu până la 20-30 minute“, se arată în comunicatul MAE.

Circulaţia feroviară către şi dinspre Bavaria, prin Gara Centrală Salzburg, rămâne suspendată, în ambele direcţii, din cauza măsurilor guvernamentale din Germania.

Având în vedere dinamica situaţiei din teren, se recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Republica Austria să consulte paginile de Internet http://www.oeamtc.at/ (Clubul automobilistic austriac) şi www.mae.ro, pentru informaţii actualizate“, precizează MAE.

Ministerul de Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Sursa: MediaFax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

3,5 milioane de romani, in executare silita. O noua lege ar putea impune o suma maxima ce poate fi ceruta de recuperatori

Redacția

Cum puteau fi evitate atacurile din Paris: ”În mod clar nu ar fi avut loc”

Redacția

Anunţ pierdere certificat constatator Popovici

Redacția
Încarcă...