NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Atenţionare MAE: Controale la frontierele Austriei cu Ungaria, Slovenia, Italia, până în 4 noiembrie

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Austriei că măsura reintroducerii controalelor la frontierele cu Ungaria, Slovenia şi Italia s-a prelungit până la data de 4 noiembrie.

 

Decizia a fost luată în contextul măsurilor suplimentare luate de autorităţile locale de securizare a frontierei austriece şi de instituire a unor măsuri restrictive în privinţa deplasării valului de migranţi, menţionează sursa citată.

Restricţiile respective au fost introduse după ce şi Germania a prelungit controalele la frontiera cu Austria.

Circulaţia rutieră se desfăşoară normal, cu precizarea că, în anumite perioade ale zilei, apar întârzieri cu până la 20-30 minute“, se arată în comunicatul MAE.

Circulaţia feroviară către şi dinspre Bavaria, prin Gara Centrală Salzburg, rămâne suspendată, în ambele direcţii, din cauza măsurilor guvernamentale din Germania.

Având în vedere dinamica situaţiei din teren, se recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Republica Austria să consulte paginile de Internet http://www.oeamtc.at/ (Clubul automobilistic austriac) şi www.mae.ro, pentru informaţii actualizate“, precizează MAE.

Ministerul de Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Sursa: MediaFax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Studiu UE: Aproape jumătate din terenul agricol al României este deţinut de cetăţeni străini. Statul nu are date oficiale

Redacția

ANUNŢ PIERDERE ACTE ÎNMATRICULARE I.I OJICĂ CRISTINA

Redacția

Traian Băsescu: Guvernul de tehnocraţi e pentru ţări bananiere. Ar fi un eşec garantat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site