RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

ATENTIE! Ţeapă imobiliară pe OLX

Prin prisma statutului de oraş universitar, tinerii sunt ademeniţi în ţepe imobiliare care, la prima vedere, par nişte oferte extrem de atractive. Escrocii care pretind că lucrează în străinătate, dau spre închiriere garsoniere şi apartamente în zona universităţilor şi le spun clienţilor să le facă dovada plății înainte să le prezinte apartamentul.

Mai nou, conversaţiile între ţepari şi victime se poartă prin mail, pe motiv că nu ar avea semnal la telefon în zona în care locuiesc. Un ieşean a căutat locaţia IP-ului unui astfel de mail ataşat unui anunţ pe OLX şi a constatat, cu stupoare, că escrocul se află chiar în Iaşi. Acest sistem se practică, de ani buni, şi la vânzarea de autoturisme 

  

Vechile escrocherii se întorc, după un rebranding studiat şi fac victime în rândul ieşenilor aflaţi în goana după o chirie bună. Principala atracţie o reprezintă imobilele aflate în apropierea campusurilor universitare din Iaşi, care nu sunt deloc ieftine. Totuşi, din dorinţa de a fi mai aproape de facultate ori de centrul oraşului, tinerii sunt dispuşi să scoată sute de euro din buzunar, fără să cunoască proprietarul. Un ieşean care a înţeles că urmează să fie victima unei inginerii mafiote a stat de vorbă cu redactorii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei” şi a povestit cum operează ţeparii de pe piaţa chiriilor. Tânărul a fost interesat de un anunţ găsit online pentru un apartament cu două camere în Piaţa Unirii. Iniţial, a încercat să-l sune pe proprietar, însă acesta i-a respins apelul, apoi au avut schimburi de informaţii prin mail. În fapt, ţeparul i-a explicat că lucrează în Londra şi nu are pe nimeni de încredere în ţară să-i prezinte tânărului apartamentul. A fost motivul potrivit să-i ceară ieşeanului să facă dovada plății. 

Continuarea pe www.ziarulevenimentul.ro

Related posts

Selecție pentru echipa de fotbal feminin de la CSM Pașcani

Diana Marcu

Proiectil ridicat de pe un teren din Ruginoasa

Redacția

Abandonat de mamă la naștere, a trecut de la chirpici și orfelinat, la o afacere de peste 1 milion de euro

Redacția
Încarcă...