RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Atenție! A apărut o nouă escrocherie pe Facebook

Pagini false de social media distribuie atacuri de tip phishing care au ca ţintă utilizatorii interesaţi să investească în criptomonede.

„Atenţie la paginile false de social media care distribuie atacturi de tip phishing/scam ce au ca ţintă utilizatorii interesaţi să investească în criptomonede. De obicei, astfel de atacuri de tip phishing sunt lansate pe social media, prin postări sponsorizate (pe Facebook, Twitter, Instagram sau Google). Atacatorii folosesc imaginea companiei americane şi a celebrului Elon Musk pentru a pretinde că Tesla a lansat o nouă criptomonedă, tocmai pentru că acesta din urmă a fost extrem de vocal de câţiva ani pe subiectul crypto. Aşadar, infractorii ciberentici încearcă să profite de această asociere logică, pentru a pretinde că Tesla a lansat o monedă şi că va fi o investiţie bună”, atrag atenţia specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Din păcate pentru cei care cad în plasa infractorilor cibernetici, este vorba despre o capcană. Mai mult, fiind în faza premergătoare lansării oficiale, utilizatorul ar trebui să se grăbească pentru a putea achiziționa monede la un preț preferențial.

Specialiştii în cibernetică prezintă şi o mostră a unei astfel de pagini de Facebook, care propagă un site fals, creat special pentru a induce în eroare vizitatorii.

  

Site-ul respectiv copiază identitatea vizuală a Tesla, pentru a convinge potențialele victime să ofere date cu caracter personal sau financiar, sub pretextul că pot achiziționa criptomonede lansate de populara companie americană.

Mai mușt, pe aradon.ro

Related posts

Gropar mort în apropierea cimitirului din Pașcani

Oana Cordoneanu

Măcel cu furci şi topoare, la Podu Iloaiei

Redacția

Tamponare pe strada Gării din Paşcani. Două maşini au fost avariate

Ema Roman
Încarcă...