NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Atelier de reciclare creativă (FOTO)

Vineri 6 decembrie 2013 echipa de implementare a proiectului “Îmbunătățirea transfrontalieră a gestionării deșeurilor municipale solide din Republica Moldova, România și Ucraina” din cadrul Primariei Târgu Frumos, a organizat un seminar-atelier de reciclare creativa.

Atelierul a fost  organizat la Scoala Garabet Ibraileanu din Târgu Frumos si a avut drept grup tinta copiii din ciclul primar si parintilor acestora. Scopul seminarului a fost invatarea de catre elevii din ciclul primar a modului de sortare a deseurilor in vederea colectarii selective si realizarea unor produse din materialele reciclate.

Proiectul transfrontalier la care orasul Targu Frumos este partener, este finantat de Uniunea Europeana prin “Programul Operational Romania, Ucraina, Republica Moldova 2007-2013” si este implementat de catre Consiliul Raional Falesti, Republica Moldova in calitate de lider, alaturi de alte cinci entitati din Romania Republica Moldova si Ucraina.

                Expertul PR a proiectului Andreea Chiriac a declarat: “Dorim sa inoculam deprinderea sortarii materialelor refolosibile la copiii din ciclul primar pentru a antrena in aceasta actiune atat parintii micutilor cat si cadrele didactice din scoli. In felul acesta vom avea garantia ca infrastructura de colectare a deseurilor realizata in cadrul proiectului “Îmbunătățirea transfrontalieră a gestionării deșeurilor municipale solide din Republica Moldova, România și Ucraina”  va fi corect utilizata pe o perioada cat mai mare de timp de un numar cat mai mare de utilizatori, de la o vârsta cat mai frageda.”

Conform celor spuse de profesor Goşman Neculai, directorul Scolii Garabet Ibraileanu, “Implicarea Scolii Garabet Ibraileanu in activitatile desfasurate astazi este urmarea fireasca a preocuparilor cadrelor didactice din institutia noastra care au realizat de-a lungul anilor programe educationale ce promoveaza protejarea mediului. Spre exemplu, doamna profesor Adriana Condurache coordoneaza grupul “Eco-picii”, in care elevii sorteaza materialele refolosibile si-si confecționeaza diferite costumații care constituie recuzita lor pentru activitățile extrașcolare.”

                Micilor ecologisti participanti la atelierul de reciclare creativa li s-au oferit de catre organizatorul evenimentului (Asociatia Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii Targu Frumos) brosuri informative despre modul cum pot sorta materialele reciclabile si diplome de participare. Copiii, impreuna cu cadrul didactic coordonator au fost invitati sa prezinte un minispectacol cu costumatiile ce le vor realiza din materiale refolosibile la conferinta internationala ce va marca finalizarea proiectului transfrontalier “Îmbunătățirea transfrontalieră a gestionării deșeurilor municipale solide din Republica Moldova, România și Ucraina”. Conferinta se la organiza in prima jumatate a lunii mai in orasul Targu Frumos si va avea invitati din toate tarile participante: Romania, Ucraina si Republica Moldova.

La finalul evenimentului, directorul Scolii Garabet Ibraileanu, profesor Goşman Neculai a multumit organizatorilor evenimentului  si echipei de implementare pentru includerea institutiei de invatamant in activitatile proiectului transfrontalier si a asigurat ca nu doar cei care au participat la atelierul de reciclare creativa vor fi fruntasi in activitatea de sortare deseurilor refolosibile ci si intreaga comunitate scolara: elevi, parintii acestora si profesorii.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Diplome noi la sfârşitul facultăţii

Redacția

Foc de tabără la Miroslovești pentru a marca sfârșitul anului școlar

Redacția

Rezultatele la Evaluarea Națională 2019 obținute de elevii din Pașcani, Târgu Frumos și comunele învecinate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site