NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Artist local, pe scena Festivalului ”Maria Tănase”( VIDEO)

Un tânăr născut în Pașcani, interpret de muzică populară, cu un palmares bogat, a reprezentat județul Iași, la prestigiosul Festival-Concurs Naţional „Maria Tănase”, Craiova.

  Este vorba de Mihai Dolhascanu, în vârstă de 27 de ani. Evenimentul a debutat cu  preselecția concurenților,care s-a desfășurat la Teatrul Național ”Marin Sorescu”,  iar cei mai buni au urcat pe scenă în perioada 11-15 noiembrie.  

Mihai Dolhascanu a interpretat: ,,Zis-o tatăl meu săracu’ ”, doină cu care în urmă cu câțiva ani a obținut locul al doilea la Festivalul-Concurs Internațional al Cântecului Păstoresc ,,Miorița”, și sârba ”Bate vântul perdeaua”.

”Când eram mic visam să ajung pe scenă…Dumnezeu m-a ajutat și am urcat pe scena celui mai mare festival de muzică populara “Festivalul Maria Tanase”, iar drumul meu nu se va opri aici. David Herbert Richards Lawrence zicea așa:,,Oamenii ce visează ziua sunt periculoşi, deoarece ei visează cu ochii deschişi şi fac ca visele lor să devină realitate.” Mulțumesc din suflet celor care mi-au oferit această șansă, multumesc orchestrei Lăutarii din Chișinău și maestrului Nicolae Botgros, și nu în ultimul rând, publicului care a fost extraordinar!”, a precizat Mihai Dohascanu.

Tradiția organizării la Craiova a unui festival al muzicii populare românești dedicat artistei Maria Tănase inițiat în 1969 a ajuns la cea de-a XXV-a ediție, marcând 50 de ani de existență. Ediţia din acest an a fost una pentru toate gusturile, ea aducând în faţa publicului interpreţi din toate zonele ţării. Printre vedetele care au urcat pe scenă: Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican, Margareta Clipa, Cristian Pomohaci, Ana Pacatiuş, Mariana Ionescu Căpitănescu, Steliana Sima, Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Viorica Flintaşu, Florica Zaha, artişti care au fost  acompaniaţi de Orchestra Ansamblului Folcloric „Maria Tănase’, condusă de maestrul Nicu Creţu, şi de Orchestra „Lăutarii’ din Chişinău – dirijor Nicolae Botgros. Prezentatoarea celor trei seri de spectacol a fost Iuliana Tudor, realizatorul TV al proiectului fiind Elise Stan.

Mihai Dolhascanu este absolvent al Școlii de Arte Populare din Iași, și este dedicat creării, culegerii și păstrării cântecului tradițional românesc.De la mama sa a moștenit darul și dragul de a cânta. Îndrăgostit de muzica populară, Mihai a participat  la multe concursuri și festivaluri.

În august a participat la festivalul „Ponoare, Ponoare”, unde președintele juriului si directorul evenimentului a fost Niculina Stoican, și a obținut locul I.

În septembrie, la Festivalul de doine și balade „Ileana Constantinescu” la Draganesti Olt, a obținut trofeul. Evenimentul va fi difuzat duminica aceasta, la TVR 1, în cadrul emisiunii ”Tezaur Folcloric”.

În perioada 4-7 noiembrie a participat la Festivalul Național de Folclor ”Maria Lătărețu”, la Târgu Jiu, unde a luat mențiune.

La  Pașcani a participat la Zilele Municipiului și la evenimente organizate de Casa de Cultură.{youtube}SYHySLLXMKM{/youtube}


Advertisements
Loading...

Related posts

Atmosferă incendiară la concertul PACT din pub “La Castani” (FOTO – VIDEO)

Dragoș Acalugaritei

Pelerinaj cu moaştele Sfinţilor Cuvioşi Iosif şi Chiriac de la Bisericani, în Parohia Poienița

Redacția

Gabriel Dorobanțu va cânta sâmbătă femeilor din Târgu Frumos

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site