RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Armata ucraineană afirmă că desfășoară contraatacuri în Soledar: „Gara este a noastră. Mina este a noastră”

Armata ucraineană a declarat joi că desfășoară contraatacuri în Soledar, orașul din estul țării care a fost subiectul unui bombardament intens al Rusiei, potrivit CNN.

Soldat ucrainean în SoledarFoto: Stephan Goss / Shutterstock Editorial / Profimedia

„După mai multe zile de retragere, am făcut chiar un mic avans”, a declarat Brigada 46 aeromobilă a Ucrainei pe Telegram. „Gara este a noastră. Mina este a noastră. Așteptăm sprijin. Soledar este Ucraina”.

  

Rusia încearcă să înconjoare Bahmutul, aflat în apropiere, folosind atât contractori privați Wagner, cât și personal militar obișnuit, a declarat Hanna Maliar, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, pe Telegram.

Advertisements

„Soldații noștri își mențin cu curaj pozițiile și provoacă numeroase pierderi inamicului”, a spus ea.

Semnificația orașului Soledar din punct de vedere militar este minimă. Cu toate acestea, capturarea sa ar permite forțelor ruse, și în special grupului de mercenari Wagner, să se concentreze asupra orașului Bahmut din apropiere, care a fost o țintă încă din vară.

În cazul în care trupele rusești ar captura într-adevăr orașul,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

WTA Chicago: Ana Bogdan, la un pas de tabloul principal

Redacția

LIVE Ziua 455 de război. Prigojin susține că armata Ucrainei este ”printre cele mai puternice din lume”/ Cooperare ”la un nou nivel” între China și Rusia, anunță premierul de la Beijing

Redacția

Prețul petrolului explodează după reducerile surpriză ale membrilor OPEC

Redacția
Încarcă...