NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Arafat: Populaţia să asculte alertele. Fenomenele extreme se vor intensifica

Populaţia trebuie să înveţe cum să se comporte în cazul unor fenomene meteo extreme, mai ales că acestea se vor intensifica, şi să ţină cont de alerte, iar când este vijelie oamenii trebuie să se adăpostească în clădiri, pe cât posibil, şi nu sub un pom sau pe stradă, a spus miercuri şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, răspunzând astfel unei întrebări privind comportamentul în astfel de cazuri.

 

  

„Fenomenele meteo extreme se vor intensifica. Vor apărea vijelii de scurtă durată, dar de intensitate maximă care pot duce la distrugeri importante. Populaţia trebuie să înveţe, să asculte altertele. Avem aplicaţia DSU prin care se transmit alertele chiar în timp foarte scurt. Aplicaţia poate fi fixată, dacă vreţi, doar pe o anumită zonă. Atunci oamenii să ţină cont de ele şi să se protejeze”, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi secretar de stat MAI, Raed Arafat.

Potrivit News.ro, oficialul a fost întrebat dacă intenţionează să dezvolte o aplicaţie privind comportamentul oamenilor în cazul unor fenomene meteo extreme, după modelul celei intitulate „Nu tremur la cutremur”.

„Sigur că vrem să educăm populaţia în acest sens. Ceea de trebuie ştiut este că atunci când primeşti o alertă de vijelie, încerci să rămâi în clădire, nu pleci pe stradă, nu te adăposteşi sub un pom. Eşti atent să nu stai lângă o clădire de pe care poate să-ţi cadă ceva în cap sau sub un balcon”, a mai spus Arafat.

Totodată, secretarul de stat recomandă oamenilor să urmeze sfaturile autorităţilor .

 

„Autorităţile trebuie să fie ascultate”, a adăugat Arafat.

Sura www.digi24.ro

Advertisements

Related posts

O poză cât o mie de cuvinte! Iată cum funcţionează serviciul de ecarisaj din Paşcani!

Ema Roman

Un pompier din Fălticeni, aflat în timpul liber, a intervenit pentru salvarea tinerei din mașina implicată în accidentul rutier de la Ruginoasa

Marius Parteni

Cinci greşeli frecvente pe care le fac stăpânii de animale. Cât de importante sunt regulile impuse de la bun început

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site