NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un tânăr, vindecat de coronavirus, a povestit coșmarul prin care a trecut

28 de zile de spitalizare, dintre care 26 cu supliment de oxigen. 5 zile la Terapie Intensivă, 3 radiografii și 10 teste pentru Covid-19. Este experiența prin care a trecut Andrei Balint, un tânăr din Cluj infectat cu noul coronavirus.

Primele simptome au apărut pe data de 10 aprilie, atunci când Andrei Balint a făcut febră 38.5 și a avut frisoane. După patru zile de tratament cu paracetamol si algocalmin, la recomandarea medicului de familie, tânărul a fost testat pentru coronavirus, fiind confirmat pozitiv în data de 16 aprilie.

După doar o zi situația s-a agravat considerabil – radiografia a arătat o pneumonie de procentaj 25%. Trei zile mai târziu, pneumonia ajunsese la 75%, tânărul fiind transferat la secția de Terapie Intensivă, cu proceduri de respirație și balon cu oxigen.

Pe 24 aprilie a venit prima veste bună – prima zi fără febră. Pe 27, Andrei Balint a fost transferat pe salon, însă tot la secția ATI. Pe 27 a fost testat din nou – pozitiv, pe 29 – negativ.

Tot pe 29 aprilie, tratamentul a fost întrerupt. După doar o zi, tânărul a resimțit o durere intensă sub omoplatul stâng, care a persistat timp de 5 zile. Data de 4 mai a adus un nou diagnostic – pleurită și nevralgie intercostală, dar și un nou test negativ pentru Covid-19.

Pe 5 mai, testul pentru noul coronavirus a fost din nou pozitiv. Pe 7, radiografia pulmonară a ieșit bine, iar pe 8 Andrei Balin a primit cea mai bună veste – a devenit tatăl unui bebeluș pe nume Ian.

După alte trei teste cu rezultat negativ, Andrei Balint a fost externat în data de 13 aprilie.

„În două zile este 15 mai. Chiar dacă e tentant, vă sfătuiesc să rămâneți în continuare foarte precauți. Vă spun asta pentru că am ajuns să simt pe pielea mea cât de parşiv e virusul ăsta. Mulțumesc personalului medical care m-a tratat şi care a dat dovadă de foarte multă empatie pe perioada spitalizării”, a scris Andrei Balint pe Facebook, miercuri seara.

Postarea a fost distribuită de peste 1.000 de persoane, până la acest moment.

OBSERVATOR

loading...
Advertisements

Related posts

Ploaia a venit prea târziu: Pagubele din agricultură sunt de ordinul zecilor de milioane de euro!

Redacția

Veşti proaste pentru Poşta Română: toţi pensionarii îşi vor primi pensiile pe card, din 2019

Redacția

Puține ploi se anunță pentru restul lunii septembrie. Prognoza meteo

Redacția
Încarcă...