NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Apel fals la 112 în localitatea Boureni pentru o intoxicație cu medicamente . Echipajul de la Ambulanță a fost pus degeaba pe drumuri

Se pare că încă mai sunt oameni care găsesc amuzament în a apela inutil liniile de urgență, în timp ce viața altora atârnă de un fir de ață în așteptarea medicilor.

Ambulanța Pașcani a primit aseară, la ora 23.00 un apel fals de la o persoană care anunța că s-a intoxicat cu medicamente. Asta în condițiile în care solicitările sunt numeroase iar medicii fac tot posibilul să salveze vieți. Echipajul medical s-a deplasat la fața locului unde de fapt, nu era nimeni pentru că fusese doar o glumă proastă.

  

Cei care apelează la astfel de metode de divertisment ar trebui să știe că un singur apel făcut în glumă, poate duce la pierderea unei vieți și asta pentru că, timpul este prețios în cele mai multe dintre cazuri.

Menționăm că majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele prepay. În multe dintre cazuri, acestea adresează înjurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc.

Inconștiența se plătește iar toți cei care se distrează pe seama celor de la echipajele de ambulanță, pe care îi cheamă la solicitări false, trebuie să știe că nu vor rămâne nepedepsiți. În acest sens, Conform legii (OUG 34/2008), apelarea abuziva a numărului unic de urgență 112 și alertarea falsă a agențiilor de intervenție se pedepsește cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Activitate pentru protejarea mediului înconjurător la Stolniceni Prăjescu

Diana Marcu

O fetiță din Hălăucești a mâncat otravă de șobolani din greșeală

Oana Cordoneanu

Restricții și controale intensificate pentru comercianții de carne de porc

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site