RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieSocial

Apă potabilă cu porția în zeci de localitați din județ, în următoarele 2 săptămâni. Sunt afectate comunele Cotnari, Tătăruşi, Todireşti, Hărmănești și cartierul Blăgești

Potrivit reprezentantului operatorului de apă, din cauza creșterii consumului de apă, resursele din rezervoarele de înmagazinare APAVITAL S.A. se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.

În aceste condiții în perioada 27 mai – 9 iunie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 6.00 – 09.00 către utilizatorii din localitățile Cotnari, Horodiștea, Lupăria, Cârjoaia, Hodora, Iosupeni și Bahluiu, din comuna Cotnari.

În perioada 27 mai – 9 iunie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 5.00 – 9.00 și 16.00 – 21.00, către utilizatorii din localitățile Hărmăneștii Vechi, Hărmăneștii Noi, Boldești din comuna Hărmăneşti şi cartier Blăgeşti, din municipiul Paşcani.

În perioada 27 mai – 9 iunie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 5.00– 10.00 și 16.00 – 21.00, către utilizatorii din localitățile Tătăruşi, Uda şi Pietrosu, din comuna Tătăruşi.

  

În perioada 27 mai – 9 iunie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 5.00 – 10.00 și 19.00 – 22.00, către utilizatorii din localitatea Lespezi, din comuna Lespezi.

În perioada 27 mai – 9 iunie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 9.00– 16.00 și 21.00 – 5.00, către utilizatorii din localităţile Todireşti şi Stroeşti, din comuna Todireşti.

În localitățile în care sunt programe de furnizare, alimentarea cu apă se efectuează la ora menționată în prezentul comunicat, dar există posibilitatea ca unii utilizatori care sunt branșați în punctele cele mai dezavantajoase (capăt de rețea, imobile supraetajate, branșamente subdimensionate, cote mai înalte), să nu poată beneficia de apă potabilă la ora anunțată, alimentarea efectivă în aceste cazuri urmând să se realizeze doar după amorsarea completă a sistemului.

La reluarea furnizării, există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute, pentru ca apa să revină la caracteristicile normale de potabilitate. Dacă situația persistă, sunați la APAVITAL S.A., iar o echipă de lucru specializată se va deplasa în zonă pentru a soluționa problema sesizată. 

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, APAVITAL S.A. recomandă utilizatorilor afectați să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.

https://telem.ro/in-urmatoarele-2-saptamani-apavital-va-furniza-apa-potabila-la-program-in-zeci-de-localitati-din-judet/

Related posts

Incredibil! Cu datorii de 1,4 milioane lei, Ursu propune ca CLP Ecoserv SRL să premieze administratorii societății cu sume considerabile! (DOC)

Răzvan Grecu

Luni, 9 martie, staționarea interzisă pe strada Grădiniței

Răzvan Grecu

Plângere pe bani publici la CNA televiziunii ce critică primarul. Laura Pașcu: „Aduc patru martori care o să spună că Laur Herghelegiu nu a fost la chef la mine-n birou. Soțul meu avea la bord câteva beri când te-a amenințat!”

Răzvan Grecu
Încarcă...