RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

APA PLATA OTRAVITA. Este OFICIAL! Uite LISTA CU MARCILE CUNOSCUTE care sunt VANDUTE in Romania

Apa plata otravita. Este oficial: a aparut lista cu marcile celebre care sunt vandute in Romania.

 

 

  

Jurnalistii ziarului Libertatea au publicat un articol despre cum sunt tratati romanii de reprezentantii principalelor firme producatoare de apa plata din Romania.

 

Realitatea este socanta si arata dispretul urias al comerciantilor pentru consumatori. Dispret si inconstienta, pentru ca produsele lor sunt un adevarat pericol pentru sanatatea publica.

 

Aceasta este concluzia care reiese din buletinul de analiza, ce contine rezultatele testelor pentru 19 marci de apa plata. Libertatea a verificat sortimentele de apa dintr-un supermarket la Directia Sanitara Veterinara (DSV) Bucuresti si, asa cum am precizat deja, rezultatele sunt infioratoare: 11 sticle depasesc limita admisa de bacterii prezente in apa, iar 3 dintre ele depasesc limita admisa de 15 ori.

 

Testul se refera exclusiv la numarul de bacterii continut de un mililitru de apa plata de baut. Pentru a nu exista dubii, testul a fost repetat o data la temperatura de 22 de grade Celsius, apoi la 37 de grade Celsius, in conditiile in care la primul test apa nu trebuie sa contina mai mult de 100 de microorganisme (100 ufc/ml), iar la al doilea, standardul este de 20 de microroganisme (20 ufc/ml).

 

Astfel, din cele 19 sticle, doar 8 au trecut testul, iar aceasta situatie este prezenta dupa scandalul din primavara, cand autoritatile descopereau o problema cu apa de baut vanduta in Bucuresti. Mai multe sortimente de apa plata vandute in hypermarketuri si supermarketuri aveau indicatori microbiologici depasiti si de mii de ori. In aceasta situatie exista risc ridicat de imbolnavire. “Depinde de tipul si de numarul de microorganisme – adica nu este periculos in toate cazurile. In general insa, in apa nu trebuie sa existe decat apa. In al doilea rand standardele de continut au fost calculate in urma a numeroase studii, adica este ceva foarte serios care trebuie rspectat. Organismul nu se poate proteja imunitar decat pana la o anumita limita, dupa care se imbolnaveste. Iar daca depasirea de 15 ori a standardului de microorganisme este cu virus hepatic, de exemplu, imbolnavirea este ingrozitoare”, a explicat medicul Vasile Barbu, presedintele Asociatiatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, despre sensul limitarii continutului de microorganisme din apa.

 

Sursa. bzi.ro

Related posts

Crește numărul deceselor din cauza COVID-19. În ultimele 24 de ore au murit 116 români. Rată de infectare de 9,14%

Redacția

Vârful îmbolnăvirilor de COVID-19 a fost atins în România pe 29 aprilie

Redacția

Marți, la Spitalul modular de la Lețcani, vor fi internați primii pacienți Covid

Redacția
Încarcă...