NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Cabinetul stomatologic unde un copil a intrat în comă după anestezie nu avea autorizație pentru această procedură

 Cabinetul stomatologic din Pitești unde unui copil de 4 ani i s-a făcut rău după ce i s-a făcut anestezie nu are aprobată în structura sa de funcționare, conform autorizației sanitare de funcționare, o secție de ATI, a anunțat marți Ministerul Sănătății, într-un comunicat. Practic, copilului i s-a făcut anestezie totală, cu toate că acest cabinet nu avea voie, conform autorizației de funcționare, să facă anestezie totală, potrivit hotnews.

Pentru a avea dreptul să facă anestezii totale, cabinetul stomatologic ar fi trebuit să aibă în structura sa o secție ATI (Anestezie-Terapie Intensivă), însă conform autorizației sanitare de funcționare, clinica nu are în structură o astfel de secție.

Copilul de 4 ani este în comă la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din București.

Copiii atât de mici au nevoie adesea de anestezie totală pentru a sta nemișcați în timpul intervențiilor stomatologice sau a altor tipuri de intervenții medicale, însă cabinetul stomatologic din Pitești nu este autorizat, conform legii, pentru a face anestezii totale.

Clinica stomatologică din Pitești are are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Arges cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de functionare o secție de ATI, nici obiectul de activitate anestezie-analgo-sedare, este concluzia la care a ajuns Ministerul Sănătății, după primele verificări.

O anchetă în acest caz a Ministerului Sănătății și a Direcției de Sănătate Publică Argeș este în derulare. Ancheta inspectorilor sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș a fost demarată la solicitarea Ministerului Sănătății.

Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico–sanitare din unitate.

Copilului de 4 ani i s-a făcut rău luni, la cabinetul stomatologic din Pitești, la scurt timpă după anestezie, iar o asistentă a sunat la 112, băiețelul fiind preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul de Pediatrie din Pitești. De acolo, copilul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucureşti.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Programul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Municipal de Urgență în perioada Sărbătorilor Pascale

Răzvan Grecu

Șenileta solicitată la Oboroceni pentru a ajunge la o femeie cu afecțiuni cardiace, însă nu a mai fost nevoie de intervenție

Oana Cordoneanu

Medicii ne cer să ne vaccinăm. Virusul gripal din acest sezon este mai periculos

Redacția
Încarcă...